Yoklama kaçağı, Öğrenci affı ile kayıt yenileyip tecil edebilir mi ?
Selamlar..
1988 doğumluyum, daha önce yüksek okuldan kayıdım silinmişti ve öğrenci affının cıktığını duydum.. Geçtiğimiz sene de Öss ye girip 4 yıllık bir bölüm kazanmıştım. Yüksek okul kayıdım silindikten 2 sene sonra tecil hakkım bitmiş ve yoklama kaçağı durumuna düşmüş bulundum.. Bunu da 4 yıllık okulu kazandığım zaman Askerlik durum belgesi almam gerektiğinde, şubede öğrendim.. Bu yüzden dolayı okul kayıdımı tamamlayamamış ve eğitimimi devam ettirme olanağım kalmamıştı. (şubenin söylediği) Hemen yoklamaya girip birliğime gönderilmem gerektiğiydi.. Okul kayıdı yaptıramayacağımı söylemişlerdi. Öğrenci affından yararlanarak okul kayıdımı yaptırma imkanım var mıdır? 6 ay sonra baba oluyorum, benim şuan askere gitme gibi bir durumum, çok büyük problemlere sebebiyet verecek.. Sizce ne yapabilirim? En azından 1 ya da 1.5 yıl kadar erteleme imkanım nasıll olur ? Tekrardan sınava girmeye vs.. Ya da başka bir yol.. Bilmiyorum, kafam cok karışık.. Ehliyetim kayboldu, yeniden cıkartmaya dahi gidemiyorum, gbt de sorun yaşayabilirim diyerekten.. Lütfen konuya hakim olanlar bir el atsın..
Cevap: Yoklama kaçağı, Öğrenci affı ile kayıt yenileyip tecil edebilir mi ?
Bedelli ihtimalinden neden bahsetmediniz? Bunun için şartlarınız tutmuyor mu?
Şenol bey, Yaş dolayısıyla bedelliden yararlanamıyorum,88 doğumluyum 😔
İki şeyi bilmek gerekiyor:
1-Askerlikle ilişkiniz olmasa, kaydınızı ne zaman yaptırabiliyorsunuz
2-Askerlik şubesine gittiğinizde sizi birliğinize mevcutlu olarak mı gönderecekler
Benzer durum benim de başıma gelmilşti. Ancak askerlik şubesindeki komutanın yol göstermesi sayesinde çözmüştüm.
Kayıt yaptırmak için askerlikle ilişkisi yoktur belgesi isteniyor, şube de yoklama kaçağı olarak askere çağırıyordu. Kayıtlar başladığında şubeye gittim. Sanki askere gidecekmiş gibi sağlık muayenesinden geçtim, "10 gün sonra askere gideceksin" dediler. Bu sırada "10 gün boyunca askerlikle ilişkisi yoktur" anlamına gelecek bir belge verdiler. Okula kayıt için, "kayıt sırasında" askerlikle ilişkisi olmaması istendiğinden bu belge kayıt için yeterli idi. kaydı yaptırır yaptırmaz ek-10 belgesi aldım ve şubeme götürdüm. Belki siz de benzer şekilde çözebilirsiniz.
1. olarak şubat derslerini almaya başlayacagımız kayıt dönemi evveli(ocak ayı) aftan yararlanabiliyormuşum..
2. si yoklama kaçağı olarak görünüyorum, mevcutlu gönderim hakkında bilgim yok henüz efenim..
Bunun bilgisini almak için şubeye tekrar gitmem gerekiyor anladıgım kadarıyla, ama danışmanlar pek yardımcı olmuyorlar, dinlemek açısından dahi.
Bir kere daha şansımı deneyeyim o zaman, durumu izah edip..
şenol bey durumum sizinle aynı mevcutlu gönderim nedir?:alala
- - - Updated - - -
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
İki şeyi bilmek gerekiyor:
1-Askerlikle ilişkiniz olmasa, kaydınızı ne zaman yaptırabiliyorsunuz
2-Askerlik şubesine gittiğinizde sizi birliğinize mevcutlu olarak mı gönderecekler
Benzer durum benim de başıma gelmilşti. Ancak askerlik şubesindeki komutanın yol göstermesi sayesinde çözmüştüm.
Kayıt yaptırmak için askerlikle ilişkisi yoktur belgesi isteniyor, şube de yoklama kaçağı olarak askere çağırıyordu. Kayıtlar başladığında şubeye gittim. Sanki askere gidecekmiş gibi sağlık muayenesinden geçtim, "10 gün sonra askere gideceksin" dediler. Bu sırada "10 gün boyunca askerlikle ilişkisi yoktur" anlamına gelecek bir belge verdiler. Okula kayıt için, "kayıt sırasında" askerlikle ilişkisi olmaması istendiğinden bu belge kayıt için yeterli idi. kaydı yaptırır yaptırmaz ek-10 belgesi aldım ve şubeme götürdüm. Belki siz de benzer şekilde çözebilirsiniz.
şenol bey durumum sizinle aynı mevcutlu gönderim nedir?
Yanınızda bir görevli olarak, kaçmanız engellenecek şekilde, belki kelepçeli v.s. anlamına geliyor diye biliyorum. Ama en iyisini Google bilir:
https://www.google.com.tr/search?q=m...YAg&gws_rd=ssl
:)