İcra Dairesinde Yanlış Düzenlenen Taahhüt
Merhaba,
Sizlere yaşadığım bir olay hakkında bir sorum olacaktı.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Geçen hafta icra mahkemesinde müşteki olarak açtığım dava sonuçlandı.Sanık hakkında icra dairesinde düzenlenmiş bir taahhüt hakkında ihlal davası açmıştım.Hem icra hem de mahkeme süreçlerini şahsi olarak yürüttüm.Yalnız hakim taahhütte 1260 TL vekalet ücreti olması sebebiyle taahhütün geçersiz olduğunu ve sanığın beraat ettiğini belirtti.İtiraz için 1 haftalık sürem olduğunu söyledi.
Benim bu süreçlerle ilgili bilgim yok.İcra dairesine borçluyu getirerek 3 taksitli bir taahhüt imzalattım.Alacaklı bölümünde benim adım yazıyor.Taahhütü düzenleyen personel, vekalet ücreti eklemiş.İcra müdür yardımcısı da bunu imzalamış.Duruşmadan sonra icra dairesine gittiğimde,borçluyu tekrar icra dairesine getirip taahhüt yapmam gerektiği söylendi.Bu durumda taahhütün yasalar karşısında geçersiz olması normal.Mantıklı olarak düşünürsek itiraz etsemde sonucun değişmeyeceğini düşünüyorum.Ancak 3 taksit olarak yapılan taahhütü borçlu kişi hiç ödeme yapmadı.Ayrıca icra dairesinin yaptığı bir hata yüzünden mağdur duruma düştüm.Borçlu ile 6 aydır görüşmüyorum,telefonları kapalı.İpotekli evi 2015 şubat-mart arası satışa çıkacak ama para gelir mi bilmiyorum.
Sizce ne yapmam gerekir?Perşembe gününe kadar itiraz sürem var.
Cevap: İcra Dairesinde Yanlış Düzenlenen Taahhüt
aaynı işlem benzeri benimde başıma geldi. tek care icra dairesine memur muamelesi (sikayet ) davası açmak.
Peki memur şikayet davası açınca ne olacak?
kararı hakim verir memurun yaptıgı işlemi iptal edebilir. siz yanlış işlemi icra dairesine bildirdinizmi konuştunuzmu?
Evet bildirdim ama dosya mahkemede olduğu için tahahhüte bakamadılar.çarşamba günü icra mahkemesine bendeki örneği göstereceğim.