YD dosyası ile ilgili üniversitelerin işlediği süreç
Haziran ayında yatay geçiş için üniversiteye başvurdum.Bütün koşulları sağlıyordum.Fakat okuduğum üniversite girdiğim yüzde 10 luk dilimi gösterir belgeye kaşe basmadığından dolayı başvuruda bulunduğum üniversite başvurumu değerlendirmeyip,yatay geçiş sonuçlarının açıklandığı listede kazandı,kazanamadı,kabul edildi veye edilmedi gibi hiç bir gerekçe göstermeden ismim listede hiç bir şekilde yer almadı.üstelik üniversitede çalışanların tutumlarıda rahatsız ediciydi.Hiç bir şekilde yardımcı olmaya çalışmayıp üzerine mahkemeye başvurmamı bile dile getirdiler.Bende bunun üzerine mahkemeye başvurdum.YD yi aldım.Fakat nihai karar daha çıkmış degil.Bu süre zarfında maddi manevi bir çok yönden zarara uğradım.Fakat karar açıklandıktan sonra mahkemeye giderek teslim aldığım belgelerle üniversiteye gittim.Üniversite cevap olarak kararda bulunan; Dava konusu işlemin hukuka uygun bulunmamasının ve verilen kararın doğrudan yatay geçiş hakkı vermeyeceği,davalı idarece diğer ŞARTLARI taşıyıp taşımadığı değerlendirilmek suretiyle işlem tesis edileceği de kuşkusuzdur.Maddesinden dolayı beni tekrar diğer başvuru yapan öğreniciler ile birlikte bir sıralamaya koyup o kişilerin arasından baraja giremeyeceğimi belirterek geçişimi sağlamayacakları bilgisini aldım.Fakat burada ki şartlar konusunda başvuru ile ilgili tüm şartları sağlıyorum ama baraja giremeyebilirim.Öte yandan kararda belirtilen şu maddenin nasıl bana karşılayacaklarını merak etmekteyim.Madde;Öte yandan dava konusu işlemin uygulanması ile eğitim öğretim faaliyetleri aksayacak olan davacının telafisi güç zararlara maruz kalacağı da tabiidir.Bundan sonra yapabilceklerim için yardım bekliyorum.
Cevap: YD dosyası ile ilgili üniversitelerin işlediği süreç
YD kararının gereği %10'luk dilimde bulunduğunuza dair belgenin kaşelenmediğinden değerlendirilmeye alınmadığınız için belgenin kaşelenmiş gibi düşünülerek müracaatınızın diğer yatay geçiş müracaatında bulunanlarla beraber yeniden değerlendirilmesidir. Üniversite de bunu uygulamış ve baraja takıldığınızı belirtmiş. Yani belgeniz kaşeli olarak ilk müracaatınızda değerlendirilmiş olsa bile yatay geçişiniz olmayacakmış. Dolayısı ile kararın gereği yerine getirilmiş anlaşılan. Yok baraja takılmamam gerekli ve yatay geçişim sağlanmalıydı diyorsanız bu başka.