Gelir Koruma Tazminatı mağduriyeti
15.03.2013'te yaptırdığım Gelir Koruma Poliçesi tazminat için ilgili firmaya başvurduğumda 05.12.2014'te fesholan iş akdimin işverence HAKLI nedenlerle yapıldığı yazılı olarak ifade edilip poliçenin özel ve genel şartlarına göre tazminat dışı hallerden olduğu ifade edilerek talebim reddedildi.Bu nasıl olur?İşveren beni zaten haksız yere veya neden belirtmeksizin çıkartamaz ki! Bize yüz kızartıcı suç hariç Kıdem ve ihbarı alıyor ve işsizlik maaşı alabiliyorsanız size tazminatı öderiz demişlerdi.Hakkımı nasıl,nerde ve hangi yolla aramalıyım.Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Gelir Koruma Tazminatı mağduriyeti
Kıdem ve ihbar aldınız mı?
Öyle ise çıkışınız HAKLI değil GEÇERLİ sebeple olmalı.
HAKLI sebeple çıkışınız olursa kıdem ve ihbar alamazsınız zaten.
Doğru,yazıdaki ifade GEÇERLI neden,peki bu konunun kapandığı anlamına mı gelir,eğer bana tazminat sadece Geçersiz nedenle iş akdin sefholursa deselerdi ben zaten yaptırmazdım,hakkımı hangi dayanakla ve hangi yolla aramalıyım?Teşekkürler.
Sayın sureyyadavan, "geçersiz neden" diye bir durum yok. Geçerli veya haklı neden var sadece.
Geçerli nedende size tazminatınız ve diğer haklarınız verilir, işten çıkartılırsınız ve bir poliçeniz varsa mantıken bunun sizi koruması gerekir. Poliçenizi tarayıp paylaşır mısınız? İşten atılmadan nasıl işsiz kalacak ki insan?
"İsteğiniz dışında işsiz kalmanız" durumunda diyor açıkça poliçe ekinde.
İş akdiniz de 17. maddeye göre feshedilmiş. Bu da sizin istediğiniz ya da kusurunuzla değil.
Neye dayanarak böyle söylendiğini anlamadım. "Genel ve özel şartlar" sözünü açmaları gerek. Hangi maddeye istinaden diye. Ayrıca siz genel şartları sanırım görmediniz bile. Sizin tüm bildiğiniz elinizdei bu poliçe ve orada yazılanlar da ortada. Acaba onlara da "geçerli" yerine "haklı" mı dediniz?
Ayrıca işsizlik maaşı için işkur'a gittiniz mi?
İşsizlik için başvurdum ve almaya hak kazandığım Mesajı geldi,
- - - Updated - - -
Bir de ve en önemlisi ben hakkımı hangi yollarla aramalıyım,Bimer'e yazdım,bana poliçeyi yapan acenta telefonda aslında Tazminatı almam gerektiğini söyledi.Nasıl bir hukuki yol izlemeliyim.
- - - Updated - - -
Ayrıca benimle birlikte poliçeyi yaptıran Arkadaşlara söylediğimde herkes benim anladığımı anlamış ve hepsi bizim de böyle mi olacak diyor,bu bir tek benim konuyu yanlış anlamadığımı göstermez mi?