Mahkeme kararını belediye uygular mı?
Belediye sebze hali dükkanına 2 ortağımla aramızda yaptığımız sözleşmeye göre dükkandaki %50 işletme hissemi onlar işletecek her ay tarafıma cüzi miktarda bir para ödeyecek ve sözleşme bitiminde tesliminde tamamen boçsuz olarak tarafıma bırakılacaktı.Fakat bana belediye kira borçsuz olarak dükkanı teslim etmediler ve sözleşme biteli 2 yıl geçti.Hala dükkan işletilmek zorunda olduğundan ve boş tutulamadığından dolayı benim yarı işletme hissemi işletiyorlar.Bu sürede uğradığım zararı icra yoluyla istemek üzere zorlukla tuttuğumuz avukat takip başlattı ve akabinde itiraz üzerine icra hukuk mahkemesine düştü.Fakat mahkeme bilirkişisi bu kira sözleşmesi değil,sözleşme bitmiş uzamaz dedi ve kaybettik.İnkar tazminatına da uğradım.Yani avukatın hatasıymış bu; sulh hukuka açılacak ve borcun temerrüde uğramasından dolayı tazminat olarak istenecek parayı ,direkt olarak borcu var bize diye icrayla istemiş.
Asıl sormak istediğim;Dükkanı borçsuz olarak (şu an toplam 48 bin TL belediye kira borcu birikmiş ve 3 kişinin üstüne görünüyor.) bana teslim etmeleri yönünde mahkeme bir karar verse,Belediye bu kararı uygular mı veya uygulamak zorunda mıdır?Borçtan nasıl bir kararla kurtarabilirim?Cevaplarınız için şimdiden sağolun varolun...