Ocak patladı tazminat davası acabilirmiyim ?
Herkese merhabalar umarım konunun yeri doğrudur. Bilgili ve tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim yanlış yönlendirilerek boşuna masrafa girmek istemiyorum.
Sorum şu ki yeni tasındığım evdeki ankstre ocagımızın camı iki gözü açıkken durduk yere patladı ve öyleki cam parçaları yoğun bir şekilde etrafa sıçradı. (Yaklasılk 6 metre uzağa ) Neyseki arkamız dönüktü bundan ucuz kurtulduk firmanın yetkilisini aradık camın fabrika hatası olduğunu bir kaç kişinin daha yaşadığını, değiştirileceğini ve daha sorun olmayacağını söyledi. Büyütmemek için okey dedik cam değiştirildi sorun halloldu derken ertesi gün camdan ufak ufak sesler gelmeye başladı yine patlar korkusuyla yetkiliyi aradık açmadı. Neyse adamın sözüne güvendik birşey olmaz dedik fakat aradan iki hafta geçtikten sonra misafirlerle beraber masada yemek yerken ocak kapalıyken yine patladı ve sonuç daha kötü oldu kız arkadaşım sinir krizi geçirdi ağlamaktan. Cam parçacıkları her yerimize geldi hatta gözümün altında iz bıraktı. Olaydan sonra evin her köşesine dağılan cam parçacıklarını ve ocağı kameraya çektim. Yaşadığım sorunla ilgili yetkili kişiyle yaşadığım sorunu teyit eden konuşma kaydımızda var. Simdi ben artık ocağın camınım yeniden değiştirilmesini istemiyorum ve bu firmanın aklına başına alması için tazminat davası açmak istiyorum. Nasıl bir tazminat davası açabilirim, sonuç ne olabilir, nasıl bir yol izlemeliyim hatta bu konuda tecrübesi olan avukat varsa tutabilirim yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
Cevap: Ocak patladı tazminat davası acabilirmiyim ?
Kendi başınıza yapmaya kalkarsanızi karşı tarafın kesine yakın ihtimalle avukatı olduğundan en ufak bir usül hatanıza itiraz edilir, ya masraflarınızı çıkaramazsınız ya da davayı kaybedebilirsiniz. Bana kalırsa bir avukatla anlaşın. Muhataba en iyi dersi bu şekilde verebileceğinizi düşünüyorum.
Cevap: Ocak patladı tazminat davası acabilirmiyim ?
Teşekkürler Şenol Bey benimde düşüncem o yönde ama belirttiğim gibi öncelikle bu tarz davalarda kazama ihtimali yüzde kaç onu öğrenmek istemiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim ona göre avukat tutucağım. Yardımlarınızı bekliyorum.