Çalıştığım iş yerine ihtarname çektim. Bir sonraki aşama nedir ?
noter üzerinden çalıştığım iş yerine fazla mesailerimi alamadığım için ihtarname çektim. APS ile gönderildi. ellerine ulaşıp ulaşmadığını bilmiyorum. 3 gün içerisinde fazla mesailerimi maaş hesabıma ödemediğiniz taktirde gerekli hukuki yolara başvuracağımı belirttim. benim tekrardan. iş akdini fesh ediyorum diye bir belge göndermeme gerek varmı ? bu süreçte nasıl bir yol izleniyor. konuyla ilgi değerli avukatlardan bilgi almak istiyorum. teşekkürler iyi çalışmalar
Cevap: Çalıştığım iş yerine ihtarname çektim. Bir sonraki aşama nedir ?
Alıntı:
ay_bulut rumuzlu üyeden alıntı
benim tekrardan. iş akdini fesh ediyorum diye bir belge göndermeme gerek varmı ?
Evet var.....
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Evet var.....
cevabınız için teşekkür ederim. peki nasıl bir yol izlemem lazım. araştırdım. ihtarname ellerine ulaşmış. bugün tekrardan noter üzerinden iş akdini fesh ediyorum diye tebligatmı göndermem lazım ?
Alıntı:
cevabınız için teşekkür ederim. peki nasıl bir yol izlemem lazım. araştırdım. ihtarname ellerine ulaşmış. bugün tekrardan noter üzerinden iş akdini fesh ediyorum diye tebligatmı göndermem lazım ?
Daha önceki ihtarınızda keşke, Mesai ücretlerinin ödenmediğinden iş akdimi fesh ediyorum. Fazla mesai, maaş, tazminat ve diğer alacaklarımın banka hesabıma yatırılması şeklinde ihtarname çekseydiniz. 2 defa masraf ödemek zorunda kalmazdınız.
Alıntı:
İhtarın ellerine ulaştığı tarihten itibaren belirtmiş olduğunuz 3 gün tam tamına geçtikten sonra, 4.gün hala ödenmemişse,
noter kanalıyla fazla çalışma ücretlerinizin ödenmiyor olması sebebiyle sözleşmenizi feshettiğinizi, (eğer varsa kıdem tazminatı ve ) fazla çalışma ücretlerinizin örneğin 5 gün içinde xx banka hesabınıza ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı bildirin.
Bu ihbar da ellerine ulaştıktan sonra tanıdığınız süre kadar bekleyip ödeme yapılmamışsa iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Alıntı:
İhtarın ellerine ulaştığı tarihten itibaren belirtmiş olduğunuz 3 gün tam tamına geçtikten sonra, 4.gün hala ödenmemişse,
noter kanalıyla fazla çalışma ücretlerinizin ödenmiyor olması sebebiyle sözleşmenizi feshettiğinizi, (eğer varsa kıdem tazminatı ve ) fazla çalışma ücretlerinizin örneğin 5 gün içinde xx banka hesabınıza ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı bildirin.
Bu ihbar da ellerine ulaştıktan sonra tanıdığınız süre kadar bekleyip ödeme yapılmamışsa iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
noteri arayarak bilgi aldım. ayın 17 sinde ellerine ulaşmış... bu durumda pazartesi tekrardan noter üzerinden iş akdini fesh ediyorum diye tebligat gönderecem.. gönderdikten sonra iş yerine gitmicem.... rahatsızlığımdan dolayı 5 gün rapor alacam... bu aşamadan sonra iş yeriyle bağlantım kesilmiş olacak.. ve ödeme yapmazlar ise mahkemeye başvuracam doğrumudur ?
- - - Updated - - -
sizden ricam... iş akdini fesh ediyorum yazılı belgenin bir örneğini paylaşabilirmisiniz... yanlış bir işlem yapmak istemiyorum... haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum...
yardım edebilirmisiniz lütfen...
5 gün raporu neden alacaksınız anlayamadım,
sözleşmenizi feshettiğinize dair ihbarı gönderdiğiniz anda artık o işyerine vermek zorunda olduğunuz bir rapora ihtiyacınız yok ki..
İhtar içeriği konusunda;
belirtmeniz gereken haklı sebebiniz ve bu nedenle sözleşmenizi feshettiğinizdir.
Bunu da sanırım kendi başınıza yapabilirsiniz...
Alıntı:
5 gün raporu neden alacaksınız anlayamadım,
sözleşmenizi feshettiğinize dair ihbarı gönderdiğiniz anda artık o işyerine vermek zorunda olduğunuz bir rapora ihtiyacınız yok ki..
İhtar içeriği konusunda;
belirtmeniz gereken haklı sebebiniz ve bu nedenle sözleşmenizi feshettiğinizdir.
Bunu da sanırım kendi başınıza yapabilirsiniz...
PHP Kodu:
İHTARNAME
KEŞİDE EDEN :
MUHATAP :
KONU : Fazla mesai ücretinin ödenmesi ihtarıdır.
AÇIKLAMALAR :
1. Firmanızda ………. Tarihinden itibaren …… olarak aylık ….. TL
net maaş ile çalışmaktayım. Çalışmaya başladığım tarihten bu yana tarafıma hak ettiğim halde fazla çalışma ücreti ödenmemiş olup, söz konusu ücretlerin iş bu ihtarnamenin tarafınıza tebliğ tarihinden itibaren 3 gün içinde maaş hesabıma yatırılması, aksi takdirde iş kanunu hükümleri uyarınca belirsiz iş sözleşmemizi haklı sebebe dayanarak tek taraflı olarak fesih hakkımızı kullanacağımızı ihtaren bildiririz.
2. İş bu ihtarnamemizin tebliğ tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde tarafıma çalıştığım
dönem boyunca fazla mesai ücretlerinin maaş hesabıma yatırılmasını aksi takdirde dava ve icra takibi başlatma haklarımızı saklı tutuğumuzu; bu taleplerimizle birlikte maddi ve manevi tazminat, dava ve avukatlık ücretlerini de talep edeceğimizi hukuki ve cezai şikâyet haklarımızı saklı tutarak ihtar ederiz.
Sonuç ve İstem: Fazlaya ilişkin haklarım saklı kalmak kaydı ile; İhtarımda belirttiğim taleplerimi derhal yerine getirmeniz getirmediğiniz takdirde aleyhinize hukuki yollara başvuracağımı ihtar ederim.
İhtar Eden
Sayın Noter, iki sayfa ve dört nüshadan oluşan bu ihtarnamenin onaylı bir suretinin muhataba HIZLI POSTA ile göndermenizi ve bir tanesini sonra tarafıma vermenizi, bir tane de yeddiniz
de saklamanızı arz ederiz.
İhtar Eden
bu şekilde ihtar çektim. ve bugün 2 gün daha rapor aldım.
Alıntı:
PHP Kodu:
İHTARNAME
KEŞİDE EDEN :
MUHATAP :
KONU : Fazla mesai ücretinin ödenmesi ihtarıdır.
AÇIKLAMALAR :
1. Firmanızda ………. Tarihinden itibaren …… olarak aylık ….. TL
net maaş ile çalışmaktayım. Çalışmaya başladığım tarihten bu yana tarafıma hak ettiğim halde fazla çalışma ücreti ödenmemiş olup, söz konusu ücretlerin iş bu ihtarnamenin tarafınıza tebliğ tarihinden itibaren 3 gün içinde maaş hesabıma yatırılması, aksi takdirde iş kanunu hükümleri uyarınca belirsiz iş sözleşmemizi haklı sebebe dayanarak tek taraflı olarak fesih hakkımızı kullanacağımızı ihtaren bildiririz.
2. İş bu ihtarnamemizin tebliğ tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde tarafıma çalıştığım
dönem boyunca fazla mesai ücretlerinin maaş hesabıma yatırılmasını aksi takdirde dava ve icra takibi başlatma haklarımızı saklı tutuğumuzu; bu taleplerimizle birlikte maddi ve manevi tazminat, dava ve avukatlık ücretlerini de talep edeceğimizi hukuki ve cezai şikâyet haklarımızı saklı tutarak ihtar ederiz.
Sonuç ve İstem: Fazlaya ilişkin haklarım saklı kalmak kaydı ile; İhtarımda belirttiğim taleplerimi derhal yerine getirmeniz getirmediğiniz takdirde aleyhinize hukuki yollara başvuracağımı ihtar ederim.
İhtar Eden
Sayın Noter, iki sayfa ve dört nüshadan oluşan bu ihtarnamenin onaylı bir suretinin muhataba HIZLI POSTA ile göndermenizi ve bir tanesini sonra tarafıma vermenizi, bir tane de yeddiniz
de saklamanızı arz ederiz.
İhtar Eden
bu şekilde ihtar çektim. ve bugün 2 gün daha rapor aldım.
Hastanelerin de iyice cılkı çıktı demek.
kapıdan girene '' ne verelim abime ?'' diye sormadıkları kaldı sadece.
Rahatsızlığınız neydi de rapor aldınız?