Hisseli arsanın icra satışında şufa(önalım ) hakkı var mıdır?
Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. izninizle bir soru sormak istiyorum.
Babama dededen miras 1/3 hisse var.. diger hissedara olan borcumuz nedeniyle hissemiz icra satışına çıktı yakın zamanda da ihalesi yapılacak..
1- bu ihalede ön alım hakkı var mıdır?( diger hissedara öncelik tanınır mı)
2- Bu ihaleye borclunun oglu olarak ben girebilir miyim.(neticede babam ihaleyi ben alsam sonra benden de alırlar mı hisseyi)
3- Dosyanın borcunu ihale öncesinde ödersek satış durur mu tamamının ödenmesi ya da %50 sinin yatırılması satışı durdurur mu...( icra dosyasında net olarak borcu kendimiz görebilir miyiz yani bize oradaki memur bu dosyayı kapatmak için şu kadar yatırman lazım arkadaş der mi?
sorularımı olabildiğince açık ve anlaşılır sormaya çalıştım.. cevaplayacak olan arkadaş olursa şimdiden çok teşekkür ederim...
Cevap: Hisseli arsanın icra satışında şufa(önalım ) hakkı var mıdır?
İcra ihalesinde ön alım hakkı olmaz. İcra dairesine borçlu bizzat gidip dosya borcunu hesaplattırabilir. Borcun tamamını ihale tamamlanmadan önce ödemeniz halinde ihale yapılmaz. Kısmi ödeme halinde alacaklı veya varsa vekili ile anlaşmanız gerekir, aksi halde satış yapılır, ihale tutarı borçtan fazla ise harç vb.kesintiler yapılıp fazla olan kısım borçluya ödenir. İhaleye dosya borçlusu giremez. Yakınının girmesinde bir engel yoktur.
Cevap: Hisseli arsanın icra satışında şufa(önalım ) hakkı var mıdır?
Net cevaplariniz için cok tesekkur ederim Omer bey..