Üniversitede Başarı ile geçilen 10 adet dersin silinmesi
Merhabalar,ben mühendislik fakültesi öğrencisiyim.Kısa ve öz bir şekilde durumumu anlatmak istiyorum.
bu sene 3.sınıfa yatay geçiş yaptım,22 adet dersim sayıldı içerikleri ve kredisi uyuştuğu için,herşey güzeldi yani,sıkıntı yoktu.Ve otomasyona işlendi halen elimde
print screenler var.
Daha sonra vizelere 6 gün kala 10 adet dersimi silmişler.Bu arada burada %30 ingilizce dersler.(atıyorum 50 ders veriliyorsa 4 senede ,15 ders ingilizce, 35 i turkce)
Gerekçe olarak sen onceki okulunda dersleri Turkce aldın.Burada bazı dersler ingilizce diye siliyoruz dediler.ders içeriklerinin ve kredilerinin uyuşmasına rağmen.
Hocamız bize bu kuralı söylemeyi unutmuş dediler,gerçi bunu söyleyenlerde hoca.
Şimdi,bu kuralı bu sene uygulamaya geçiriyorlar.Ve ne mevzuatta ne de başka bir yerde bu kurala yazılı olarak rastlamadım.Buda yetmedi mazeret sınavlarına
girme hakkı verdiler sadece,girdim ve neredeyse hepsi çok zordu,normale göre.Şu an çok sıkıntıdayım.Büyük bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum.Ve hakkımı
aramak istiyorum,itiraz dilekçeleri fayda etmedi.
mevzuatta gördüğüm http://www.mevzuat.gov.tr/ sitesindeki bir madde şunu diyor:
Yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerin intibak programları, bu öğrencilerin yeni akademik yarıyıla diğer öğrencilerle aynı tarihte başlamasını sağlayacak biçimde yapılır. (ama bırakın aynı tarihi 2-3 hafta sonra muafiyetler açıklandı tamam dedik olsun sayılmış zaten çoğu dedik,fakat tam vizelere 6 gün kala sildiler 10 tanesini,sonuçta ben kendimi ilk muafiyete göre ayarlamışım ona göre derslerime girmişim ama malum sonuç ortada)
(Değişik:RG-2/5/2014-28988) Yatay geçişle gelen öğrencilerin önceki diploma programından aldığı ve başarılı olduğu derslerin intibakının yapılarak, bu derslere ilişkin daha önce alınan notların transkripte işlenmesi gerekir.
Ayrıca bölümümün sitesindeki intibak sekmesi adı altında yazan bir cümle
Birim yönetim kurulu, dersin içeriği ile bölümde verilen ders içeriklerini karşılaştırarak karar verir.
Ayrıca,silinen 10 adet dersimden 8 tanesi sayılsa bile,3. ve 4.sınıfta alabileceğim ingilizce derslerle %30 ingilizce şartını sağlayabiliyorum.
Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.Teşekkürler....
Cevap: Üniversitede Başarı ile geçilen 10 adet dersin silinmesi
Arkadaşlar yardım edebilecek yada bir fikir verebilecek olan varmı,haklı olduğumu düşündüğüm bu konuda?
Arkadaşlar,yeni konu açmak istemedim.Aklıma takılan bir soru var.Üniversite mevzuatta ve herhangi bir yerde yazmayan,yeni bir kuralı uygulamaya geçirebilir mi?
merhabalar tekrardan,soruma cevap verebilirseniz çok memnun olurum,teşekkürler....