Evin apart gibi işletilmesi ile ilgili
merhaba. ev sahibim evini bize apart gibi kiralıyor. ev dayalı döşeli. bütün faturaları kendisi ödüyor. 9 kişinin kalması için tasarlanmış evde 5 kişi kalıyor şu anda. iki kişi 350'şer tl, üç kişi ise 300'er tl kira ödüyor. 1600 tl para yapıyor evin aylık kirası. 10 ay olunca 16.000 tl oluyor bu. eve girişte yapılan herhangi bir sözleşme yok, sadece 10 aylık tek bir senet imzalanıyor, aylık ödemeleri yaptığımızda ödediğimize dair bize verilen herhangi bir makbuz fatura yok. yani az buçuk bilgimle tahmin ettiğim şey şu ev sahibimiz yasal olmayan bir şekilde işletiyor bu evi. ve ben bu tutarı ödeyemediğim daha uygun bir yer bulduğum için evden ayrılmak istiyorum fakat ev sahibim seneti avukata veririm deyip beni tehdit ediyor. ben bu adamı yetkili mercilere şikayet etsem evden sorunsuz bir şekilde senedi iptal ederek ayrılabilir miyim? ya da ne yapmalıyım? içinden çıkılamaz bir durum içindeyim lütfen yardım edin, bilgilerinizi esirgemeyin.
Cevap: Evin apart gibi işletilmesi ile ilgili
1-Ev sahibini şikayet etmeniz size birşey kazandırmaz. Ev sahibine birşey kaybettirir sadece. Ama onu bununla tehdit etmek işe yarayabilir.
2-Senetlerin üzerinde ne yazıyor, Kira bedeline karşılık verdiğiniz belirtilmişmi?
Evdeki diğer yaşayanları huzursuz etmek, diğer yaşayanların sizinle kalmak istemediklerini ev sahibine söylemeleri, Yerinize başka bir kiracı bulmak gibi durumlar işe yarayabilir.
Ayrıca daireyi birden fazla kişiye kiraya verdiğini iddia ederek noterden ihtarname çekip sözlü sözleşmenizi iptal ettiğinizi ve kira karşılığı verdiğiniz senetleri geri istediğinizi belirten noterden bir ihtarname gönderebilirsiniz. Ama bu işe yaramayabilir. Çünkü ev 9 kişinin kalacağı şekilde dizayn edilmiş. Yani baştan biliyordu diyebilir.