Gece Çalışması Hakkında ?
Öncelikle herkese merhabalar. Istanbulda bir kamu kurumunda özel güvenlik olarak çalışmakdayım, işe girdiğimde sabah 08 akşam 17:30 cumartesi pazar izin şeklinde çalışmaya başladım, bu çalışma saatlerimiz ve izin günlerimizde taşınır il konsolide görevlisi tarafından imzalanan evraklarda bu şekilde geçiyor fakat kurum müdürü taşeron şirketinizle yapılan teknik şartnamede bu personeller gece çalıştırılamaz diye bir ifade olmadığı için sizleri gece çalıştırabilirim diyerek mesai saatlerimiz ve izin günlerimiz ile oynama yaparak, mesai saatlerimizi 20.00,08:00 olarak ayarladı bir gece gidip bir gece gitmiyoruz şuandaki durum bu.
1:daha önce sürekli gündüz 08:00 17:30 ayda 22 gün çalışmama rağmen şuanda ayda 15 gün ,günde 12 saat çalışıyorum bu durumda kanuni haklerım nelerdir ve kurum müdürünün yetkisi nereye kadardır.
2:öğrendiğim kadarı ile gece çalışmaları kanunen 7.5 saati geçemez eğer zorunlu hallerde geçer ise mesai saati %50 zamlı ödenir, bu durumda mesai farkım oluyor ve bu farkı taşerondan sözlümü istemeliyim yazılımı, taşeron bu farkı ödemez ise ne yapmalıyım.
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Gece Çalışması Hakkında ?
Merhaba arkadaşlar, bir kamu kurumunda 12/36 sistemi ile gece 20:00 / 08:00 saatleri arasında çalışmakdayım.Bu çalışma sistemiyle 12 saat üzerinden ayda 15 gün çalışıyorum, gece çalışması olduğu için fazla mesai hakkım doğuyormu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Cevap: Gece Çalışması Hakkında ?
Hayır fazla mesai hakkınız doğmuyor.
ceceli341, fazla mesai hakkımın olmadığını neye dayanarak söylediniz açıklık getirirseniz memnun oluyorum, iş kanunu'nun 21 42 43 69 104 aynı zamanda POSTALAR HALİNDE İŞÇİ ÇALIŞTIRMA maddeleri ve yargıtay 9 hukuk dairesinin kararına göre bir işçi gece 7.5 saatten fazla çalıştırılamaz, çalıştırılır ise fazla çalış çalıştığı her saat için saat ücreti %50 zamlı ödenir kararı var.
Siz fazla mesai hakkınız yok derken hukuki dayanağınız nedir açıklık getirirmisiniz lütfen
Hangi kamu kurumunda ne görevle çalışıyorsunuz?
Sağlıkçılar ve güvenlikçilerde bu tür çalışma oldukça yaygın. Mesela itfaiyecilerde de benzer çalışma düzeni var.
Bahsettiğiniz 7.5 saatten fazla çalışma, eğer HER GÜN işe gelirseniz anlam kazanıyor. İş kanununda "Denkleştirme" kelimesininin geçtiği kısımlara bir göz atabilirsiniz. Ayrıca sitede "denkleştirme" kelimesini arayabilirsiniz.