Avea yasal takip borç durumu, Avukatlık ücreti ve icra masrafları dahil mi?
arkadaşlar 1 sene önce ödedi diye sandıgım faturamın borcu ortaya cıktı. bundan 2 ay önce borcun 373TL ve avukat masrafının içinde olmadığını söylediler.Öğrenci olduğumuzdan dolayı şu anda borc ne kadar olmuştur ve avukatdan taksitlendirme talebi yapabilirmiyiz ve avukat masrafı ne kadar gelebilir.Yardımcı olurmusunuz.
NOT: Elime herhangi bir tebligat vs gelmedi.
Cevap: Avea yasal takip borç durumu yardım
taksitlendirmeyi boşver, avukat ücretini iptal ettirip mevcut borcu ödeme konusunda bir çıkar yol bulmaya çalış. avukatlık ücreti mevcut borcu katlar.
avukat ücretini nasıl kaldırabilirim sorun orda sıkıntılı durum elime herhangi bir teblikat filan geçmedi. bu yönden avukat masrafını ortadan kaldırabilirmiyim
Alıntı:
karatas2332 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar 1 sene önce ödedi diye sandıgım faturamın borcu ortaya cıktı. bundan 2 ay önce borcun 373TL ve avukat masrafının içinde olmadığını söylediler.Öğrenci olduğumuzdan dolayı şu anda borc ne kadar olmuştur ve avukatdan taksitlendirme talebi yapabilirmiyiz ve avukat masrafı ne kadar gelebilir.Yardımcı olurmusunuz.
NOT: Elime herhangi bir tebligat vs gelmedi.
Avukatlık ücretinin dahil olmadığını size kim söyledi?
İcra dosyası kapak hesabı yapılırken; Borcun aslı + işlemiş faiz + avukatlık ücreti + icra masrafları olarak hesaplanır. Size hariç derken onu eklemeden söylenen rakam belirtilmiş. O rakamın üstüne icra vekalet ücreti (avukat masrafı) ve icra masrafı eklenecektir.
Aveayi arayarak bana bu konu hakkinda iki ay once borcunum 373 tl oldugunu ancak borcu avukatla goruserek odeyebilecegimi ibraz ettiler ve borcun icinde avukat masraflarinin olmadigini soylediler musteri hizmetleri. Ama soyle bir durumda soz konusu icra sanirim baslamamis hesabimdan para cekip aktarabiliyorum. Acaba icra baslamadigindan dolayi icra masrafi eksilir degilmi.
Cevap: Avea yasal takip borç durumu, Avukatlık ücreti ve icra masrafları dahil mi?
Merhabalar . 19.6.2016 tarihide avea'dan kontrat ile cihaz aldım ve sonrasında hattımı iptal ettim . O an itibari ile borcum 5.158 TL idi . Yalnız tahaddütü bozduğum için ve avukatlık masrafı derken şu an itibari ile 7.139 tl borcum bulunmakta . Geçtiğimiz Ağustos ayında avukat tarafından arandım . Haliyle borcumu ödemem gerekiyor dendi . Yalnız ödeyecek durumum yok . Bunun oluru nedir ? Sigortalı çalışıyorum maaşıma ne zaman haciz gelir ? Yurtdışı yasağı gelirmi ? Ceza evine atılırmıyım ? Lütfen konu hakkı da engin bilginize sığınıyorum.