Bedelli Askerlik 1988 Doğumluların Tamamının Kapsama Alınması
Merhaba Arkadaşlar;
Bildiğiniz Üzere Yeni Çıkan Bedelli Askerlik Yasa Tasarısında Yaş Sınırı 01.01.1988 Dahil Olmak Üzere Önce Doğanları Kapsıyor Bir Çok Arkadaşım Ve Benim Şahsi Görüşüm Olan Aynı Yıl İçinde Doğup Fakat Bu Yasadan Yararlanamayanlar Açısından Bir Eşitsizlik Meydana Gelmektedir. Bu Konuyla İlgili Neler Yapabiliriz Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim.
Cevap: Bedelli Askerlik 1988 Doğumluların Tamamının Kapsama Alınması
Dediğiniz gibi olduğunda, 01.01.1989 ve sonrası doğumlular da aynı haksızlığın yapıldığını düşünmeyeceklermidir?
Sizin düşündüğünüzün bir önemi yok ki ben de onu söylemeye çalışıyorum.
31.12.1988 e kadar doğumlular yararlanmalı derseniz, 01.01.1989 luların ne günahı var denecek.
Bu işin sonu yok.Hangi tarih belirlenirse belirlensin illa kapsam dışında kalanlar olacak ve buna benzer talepler gelecektir.Şu an bir değişiklik söz konusu değil.
Değerli arkadaşlar ben yaş konusuna takılmıyorum anlatmak istediğim 88'lilerden 1 Ocak doğumlular faydalanabiliyor biz 88'in diğer günleri Doğan'lar için eşitsizlik olmuyor mu? 31.12.1987 olsa söyleyecek birşey kalmıyor lütfen biraz dikkatli değerlendirin
Alıntı:
karakelam rumuzlu üyeden alıntı
Değerli arkadaşlar ben yaş konusuna takılmıyorum anlatmak istediğim 88'lilerden 1 Ocak doğumlular faydalanabiliyor biz 88'in diğer günleri Doğan'lar için eşitsizlik olmuyor mu? 31.12.1987 olsa söyleyecek birşey kalmıyor lütfen biraz dikkatli değerlendirin
Bence doğmuyor,
31 aralık 88 liler için ne kadar doğuyorsa, 2 ocak 88 liler için de aynı bence.
hukuk çerçevesinde bir cevap arıyorum hala konuyu yanlış yönlere çekmeye gerek yok gayet açık ve net 1.1.1988 tarihi faydalanıyorsa bütün 1988lilerin faydalanması gerekmez mi faydalanamıyorsa 1 ocak dışında 1988 yılı içinde doğanlara eşitsizlik oluyor mu bunu soruyorum konuyu dağıtmaya gerek yok keza dediğim gibi tarih 1.1.1988 öncesi doğumlular için çıksa yasa hiç itirazım yok fakat 1.1.1988 dahil ve öncesi diye çıktığından bir eşitsizlik olduğunu düşünüyorum ve bu çerçeve de bu konu ile ilgili hukuki yardım istiyorum.
Alıntı:
karakelam rumuzlu üyeden alıntı
1.1.1988 tarihi faydalanıyorsa bütün 1988lilerin faydalanması gerekmez mi
Gerekmez.
Alıntı:
faydalanamıyorsa 1 ocak dışında 1988 yılı içinde doğanlara eşitsizlik oluyor mu
Olmuyor.
Haklısınız mantıksız geliyor, neden 31.12.1987 değilde 01.01.1988. Mantık aramayın birilerinin oğlu vardır bu tarihte doğan.