Yönetici stresi ve Mobing
Merhaba;
Ben bir çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olarak yaklaşık 1,5 senedir çalışmaktayım . Çalıştığım süre boyunca işimi iyi yaptığım gerekçesi ile backofis ve en sonunda da operasyon bölümüne geçişim oldu çalıştığım iş yerinde oldukça personel değişikliği olmakta her yeni alınan personelden sonra birinin gideceği bizde muhtemeldir. Hatta şanslı kişi kim diye düşünülür . Departmanımıza bir ay içerisinde 2 personel alımı gerçekleşti ve bu ay içerisinde yöneticimden sürekli baskı görmekteyim . Hatta öyle ki tarafıma tutanak bile tutuldu sürekli yaptığım işlerde hata aranıyor ve sürekli izleniyorum . Bu artık ruh halimi yaralamaktan ziyada kötü personelim izlenimi bile vermeye başlandı . Yönetici bizzat benim için bu sürecin zor geceğini bile söylüyor . Ve artık yoruluyorum da uyku bozukluğunun yanı sıra geceleri kabuslar görmeye hatta vucudumda egzama belirtileri baş gösterdi . İstafa ederek az da olsa çalıştığım zamanı çöpe atmak istemiyorum . Ne yapmamı önerirsiniz. Doktor raporu alarak bu durumu raporlamayı mı yoksa bu sektörde ezilen müşteri temsilciliği pozisyonuna devam mı demeliyim .
Cevap: Yönetici stresi ve Mobing
Doktorunuzdan bu sorunların yöneticinizin davranışından kaynaklandığını söyleyen bir rapor alabiliyorsanız hiç durmayın. Alamıyorsanız yöneticinizi bir üstüne şikayet edin. Hiç bir şey yapamıyorsanız birbuçuk maaşlık kıdem tazminatınızı yakın, istifa edip zihin ve beden sağlığınıza kavuşun.