Türkçe bölümde Zorunlu hazırlık Kalktı ben şuan hazırlık okuyorum muaf edilecekmiyim?
Yeni Çıkan Torba yasada Bölümü %100 türkçe olan bölümler için zorunlu yabancı dil sınıfı açılamaz diye bir madde eklende 2547 sayılı kanun 44.maddesi ben şuan hazırlık okuyorum ve bölümüm %100 türkçe bu durumda hemen muaf olmam gerek değilmi ? Bildiğim kadarıyla hukuk lehe yürür yani lehimize olan bu durum bizi hemen etkilemesi lazım öyle değilmi ? Üniversite buna yanaşmaz ise yasal olarak ne yapabilirim ? Cevap veren sayın avukatıma minnettarım şimdiden.
Cevap: Türkçe bölümde Zorunlu hazırlık Kalktı ben şuan hazırlık okuyorum muaf edilecekmiyim?
Mustafa bey bi gelişme varmı bu konuyla ilgili? Bizde aynı konuyu araştırıyoruz. Siz hangi okuldasınız?
Cevap: Türkçe bölümde Zorunlu hazırlık Kalktı ben şuan hazırlık okuyorum muaf edilecekmiyim?
Ben okan üniversitesindeyim . Konuyu araştırdım . Şuanda biz haklıyız ve 2. Dönem muaf edilmemiz gerekiyor ancak üniversitenin tüm düzeni bozulacağı için sanırım bu iş işlerine gelmiyor . Bize yök ten yazı gelsin muaf olmanız gerekirse yapıcaz denildi yaklaşık 500 dilekçe yazdık rektörlük te bekliyor. Daha görüşmemiş senato öyle söylendi . Bu arada bimer e lütfen yazın biz yazıyoruz bimer kanalıyla kararı uygulatalım . Ayrıca daha önce iptal edilmiş sanırım danıştay kararı ile 2009 da bize sayın rektör danışmanımız belki yine edilecek dedi yani iptal edilsin diye can atıyorlar. Şuanda yök te bir yayın yapmadı yapsalar daha baskıcı olabileceğiz. Ama şu durumda haklıyız ve muaf olacağız üstelik muaf eden üniversite yönetimleri ile görüştüm kesinlikle muaf olduğumuzu kararı üniversite uygulamaz sa bimer ve kurumları dilekçe yazarak uygulatabilirsiniz diye söylediler sizinde bilginize :) ayrıca rektör danışmanımız isin kolayını bulmuş sanırım ki bize eğer muaf olursanız bizde müfredata 2 tane ingilizce seçmeli ders gibi birşey daha ekleriz bunada karışacak değilya yök diye üstü kapalı mesaj verdi saygı değer hocamız :(
Mustafa bende okandayım.iletişime geçelim kardeş.
Bizde okan üniverstsindeyiz. Çarşamba günü belli olcak dendi bize
İyi akşamlar öncelikle
Arkadaşlar aynı söylenti bizim okulda da yayıldı bugün.Bizim pek bilgimiz yok.Sizin okulunuzda nasıl sonuçlandı?
bizim ünw.de senato kararı ile hazırlığın devamı kararlaştırılmış bunla ilgili herhangi birşey yapabilirmiyiz dilekçe haricinde hukuksal hakkımız konusunda. veya seneye bizim gireceğimiz bölümlere yeni kontejyanı kapatmak için herhangi birşey yapma imkanımız varsa biri yardımcı olabilirse seviniriz balıkesir üniversitesi olarak.