Servİse gİden telefonun Ücretİnİ İsteme
Nokia lumia 720 markalı telefonumun teknik bir kaç ağrızası vardı. Son gerçekleşen şarj arızasından sonra da telefonu tamamen kullanamz hale geldim. Almış oludugum turkcell bayiğine götürdüm. Ordan bana kopyası verilen kağıtta 03.12.2014 tarihi yazıyor. Servise gittiği tarih olarak bu mu gözüküyor kargoyla gidicekti daha ? Telefonun kutusundaki kağıtta kvk servisin ilgilendigi yazıyor. kvk nın sitesinde cihaz takibinden imei numarasını yazıyorum kayıtlı değil diyor. Bu gidişle telefonun bana kolay kolay geleceğini sanmıyorum. zaten yeni telefon almak istediğimi için cihazın ücretini geri almak istiyorum. bunun için şartlar neler? kaç gün içinde gelmemesi lazım vb. takip etmem basamaklar nelerdir ?
Cevap: Servİse gİden telefonun Ücretİnİ İsteme
Bilgisayarınızda internet tarayıcısını çalıştırın, arama bölümüne "SATIŞ SONRASI HİZMETLER YÖNETMELİĞİ" yazın (tırnak işaretleri hariç), enter tuşuna basın ve karşınıza çıkacak adreslerden birini seçerek ilgili yönetmeliği okuyun. Haklarınız orada yazmaktadır.
Alıntı:
EnginTarhan rumuzlu üyeden alıntı
Bilgisayarınızda internet tarayıcısını çalıştırın, arama bölümüne "SATIŞ SONRASI HİZMETLER YÖNETMELİĞİ" yazın (tırnak işaretleri hariç), enter tuşuna basın ve karşınıza çıkacak adreslerden birini seçerek ilgili yönetmeliği okuyun. Haklarınız orada yazmaktadır.
inceledim, azami tamir süresi ne kadar ?
Alıntı:
all1none rumuzlu üyeden alıntı
Nokia lumia 720 markalı telefonumun teknik bir kaç ağrızası vardı. Son gerçekleşen şarj arızasından sonra da telefonu tamamen kullanamz hale geldim. Almış oludugum turkcell bayiğine götürdüm. Ordan bana kopyası verilen kağıtta 03.12.2014 tarihi yazıyor. Servise gittiği tarih olarak bu mu gözüküyor kargoyla gidicekti daha ? Telefonun kutusundaki kağıtta kvk servisin ilgilendigi yazıyor. kvk nın sitesinde cihaz takibinden imei numarasını yazıyorum kayıtlı değil diyor. Bu gidişle telefonun bana kolay kolay geleceğini sanmıyorum. zaten yeni telefon almak istediğimi için cihazın ücretini geri almak istiyorum. bunun için şartlar neler? kaç gün içinde gelmemesi lazım vb. takip etmem basamaklar nelerdir ?
Arkadaşım, ürünü onlara teslim ettiğine ilişkin belgeyi sakın kaybetme, eğer 20 iş günü içinde telefonunu tamir edip sana göndermezlerse Kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Hakem Heyetine tüm belgelerinle ve konuya ilişkin detayları yazdığın dilekçeni de ekle. Hatta sana önerim www.turkiye.gov.tr'den online başvuru yapman. Sonuç açıklanınca internet üzerinden hemen görürsün. Online başvuru yaparsan eğer, dilekçeni ıslak imzalı olarak diğer belgelerinle birlikte Tüketici Hakem Heyetine de teslim etmek zorundasın unutma bunu. Birde Dilekçenin ve belgelerinin 2'şet fotokopisini yanına alman da fayda var. Bazı Tüketici hakem heyetleri belgeleri 2 nüsha olarak istiyor.
Birde 20 iş gününün hesaplanmasında Teknik servisin veya ilgili şirketin Cumartesileri de çalıştığını ispat edecek belge bulabilirsen onu da ekle. Bu şekilde Cumartesileride iş gününden saydırabileceğini düşünüyorum. İş kanununda vs. C.tesinin de 20 iş gününe dahil edileceğine dair bir kanun bulamadım ama , eğer belgendirebilirsen kabul edileceğini düşünüyorum.
Alıntı:
pcprog rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım, ürünü onlara teslim ettiğine ilişkin belgeyi sakın kaybetme, eğer 20 iş günü içinde telefonunu tamir edip sana göndermezlerse Kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Hakem Heyetine tüm belgelerinle ve konuya ilişkin detayları yazdığın dilekçeni de ekle. Hatta sana önerim
www.turkiye.gov.tr'den online başvuru yapman. Sonuç açıklanınca internet üzerinden hemen görürsün. Online başvuru yaparsan eğer, dilekçeni ıslak imzalı olarak diğer belgelerinle birlikte Tüketici Hakem Heyetine de teslim etmek zorundasın unutma bunu. Birde Dilekçenin ve belgelerinin 2'şet fotokopisini yanına alman da fayda var. Bazı Tüketici hakem heyetleri belgeleri 2 nüsha olarak istiyor.
Birde 20 iş gününün hesaplanmasında Teknik servisin veya ilgili şirketin Cumartesileri de çalıştığını ispat edecek belge bulabilirsen onu da ekle. Bu şekilde Cumartesileride iş gününden saydırabileceğini düşünüyorum. İş kanununda vs. C.tesinin de 20 iş gününe dahil edileceğine dair bir kanun bulamadım ama , eğer belgendirebilirsen kabul edileceğini düşünüyorum.
peki kardeşim birşey sorucam bana verilen kağıtta yazan tarih geçerli olan değil mi ? kargoyla ulastıktan sonraki zamand iliminin bi önemi yoktur umarım
Alıntı:
all1none rumuzlu üyeden alıntı
inceledim, azami tamir süresi ne kadar ?
Yönetmeliğin sonundaki tabloda yazıyor.