İş çıkışının istifa olarak gösterilmesi
Herkese hayırlı günler.
Taşeron olarak çalıştığım karayollarından 2 ay önce çıkartıldım ancak işkura gittiğim zaman öğrendimki istifa olarak gösterilmiş. Herhangi bir istifam veya imzalı bir belge yok ortada .4 yıldır çalışıyorum ancak her sene sözleşme yenilendiği için bu firmada 8 aydır çalışıyordum . İşveren durumu düzelteceğini söyleyerek 2 aydır oyalıyor beni .Düzeltme işlemi ilk 10 gün içerisinde yapılşıyormuş sonraki düzeltmelerde ceza geliyormuş sanırım işverene ssk tarafından. Şimdi benim sorum bu durumda avukat mı bulmam lazım sskya mı gitmem lazım iş mahkemesine mi gitmem lazım bilemedim. Daha önce hiç avukat adliye işlerim olmadı . Bana kısaca bir bilgi verirseniz inannın çok mesut olurum .
Saygılarımla
Cevap: İş çıkışının istifa olarak gösterilmesi
Sizin acilen dava açmanız gerekir. 4 senedir çalışıyorsunuz ancak 8 ay olarak gözüküyor. Dava açarak hem imzalatılan istifia dilekçesini iptal ettirir hem de kıdem tazmniatlarınızı alabilirsiniz.
Cevap: İş çıkışının istifa olarak gösterilmesi
Alıntı:
av.burakfatih rumuzlu üyeden alıntı
Sizin acilen dava açmanız gerekir. 4 senedir çalışıyorsunuz ancak 8 ay olarak gözüküyor. Dava açarak hem imzalatılan istifia dilekçesini iptal ettirir hem de kıdem tazmniatlarınızı alabilirsiniz.
Cevap için teşekkür ederim burak bey.
4 Senedir çalışıyorum ancak her sene 1 yıl dolmadan sözleşme yenilendiği ve firma değiştiği için ben şu anda çıkarılmadan önceki 8 ay iiçin işlem yaptırmak istiyorum . Önceki 3 yıl için sendika olarak kazanılmış tazminat veya kadro hakkımız var tüm mahkemeler onayladı ancak tabi hükümet uygulamamakta kararlı ben onun için ayrı şahsi dava açmayı düşünüyorum zaten. Yıllık izin kıdem tazminatı v.s. hiçbir hakkımız yoktu.
Şahsıma imzalatılan herhangi bir istifa kağıdı da yok hiçbir kağıda imza atmadım . Bu durumda iş mahkemesine dilekçe mi yazmam gerekiyor avukat mı bulmam gerekiyor . Demek istediğim alacağım tazminat neyse avukat parasıyla veya uğraştığıma değer mi ben uğraşmak istiyorum da