Kıdem - ihbar ve yıllık izin ücreti
16.12.2008 tarihinden beri çalışmakta olduğum işyerimden,
27.11.2014 tarihinde gönderilmiş ihbarname aldım.
İhbarnamede 16.12.2008 - 27.12.2014 tarihleri arasında çalışmış bulunmaktasınız vs. yazıyor ve ihbarnameyi aldığım tarihten itibaren 56 günlük ihbar süremin başladığı belirtiliyor ve 27.02.2015 tarihinde çıkışınız verilecektir ifadesi var.
Fakat %90 olarak ofis 31.12.2014 tarihinde kapanacak ve işveren ihbar tazminatımı ve yıllık izin ücretimi ödemek istemiyor.
Gerekçe olarak ben sana iş ayarlayacağım işsiz kalmayacaksın diyor.
Kendisinden böyle bir talebim olmadı ve bahsettiği yer zaten bana bireysel teklif sunabilecek bir yer.
Ve maaşı asgariden gösterdiği için elden almış olduğum tutarın kıdemini tam hesaplatmaya yanaşmıyor.
2011 ve 2012 yıllarına ait "maaşı net .... tl'dir bu belge kendi isteği üzerine verilmiştir" ibareli imzalı yazısı elimde var.
Ayrıca 16.12.2014 tarihinde 20 günlük hak etmiş olduğum yıllık izin ücretimi talep edebilir miyim?
Yine günde 2 saat iş arama iznimi de kullanmıyorum.
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Şimdiden teşekkür ederim...
Cevap: Kıdem - ihbar ve yıllık izin ücreti
Kıdem tazminatınızı ve fazla mesai yıllık izin ücretlerinizi alamazsanız dava açmalısınız. Şirket kapansa da aynı ortaklar başka şirket açarsa ortak bağ kurulduğu kabul edilir ve ücretinizi alabilirsiniz.
Cevap: Kıdem - ihbar ve yıllık izin ücreti
Alıntı:
av.burakfatih rumuzlu üyeden alıntı
Kıdem tazminatınızı ve fazla mesai yıllık izin ücretlerinizi alamazsanız dava açmalısınız. Şirket kapansa da aynı ortaklar başka şirket açarsa ortak bağ kurulduğu kabul edilir ve ücretinizi alabilirsiniz.
Borçlu olan tüzel kişilik, yani şirkettir, şirketin ortakları değil,
o nedenle A kişisinin B işletmesindeki işçilik alacaklarının A kişisinin C işletmesinden alabilme ihtimali yoktur.
Borç B şirketinindir, A kişisinin değil. B şirketi kapandı-iflas etti, borçlarını karşılayacak varlığı yoksa, tahsil imkanı da olmayacaktır.
Sn.Avukat Burak,
lütfen e mail adresiniz ve telefon numaranızı yayınlamaktan vazgeçin.