İş Değişikliği Nedeni ile İstafa Ettim Kıdem Tazminatımı Alabilirmiyim
Merhaba,
2005 yılından beri (9 yıl) devlet hastanesinde 2 farklı taşeron firmada çalıştım. Bu süre zarfında maaşımda değişiklikler oldu, kimi yıl azaldı kimi yıl çoğaldı...
Bana ve diğer tüm arkadaşlarıma her yıl 31 aralıkta işten çıkış, 1 ocakta işe giriş yapıldı...
Özel sektörde hastane şartlarından daha iyi bir iş buldum, yeni iş yerim beni işe başlatmak için eski iş yerimden ayrıldığımı gösterir bir belge istedi eski iş yerim olan hastanede firma sorumlusu bana dilekçe yazdırdı. Dilekçede "özel nedenlerden dolayı kendi isteğimle istifa ediyorum" şeklindeydi.
İş Hukuku tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum, kıdem tazminatımı nasıl alabilirim? Az değil 9 yılımı verdim... Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
Cevap: İş Değişikliği Nedeni ile İstafa Ettim Kıdem Tazminatımı Alabilirmiyim
Sizi kandırmışlar. Kendi isteğinizle istifa etmişsiniz. Kendi arzusu ile istifa eden kıdem tazminatına hak kazanamaz ki.
Alıntı:
anhedoni rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
2005 yılından beri (9 yıl) devlet hastanesinde 2 farklı taşeron firmada çalıştım. Bu süre zarfında maaşımda değişiklikler oldu, kimi yıl azaldı kimi yıl çoğaldı...
Bana ve diğer tüm arkadaşlarıma her yıl 31 aralıkta işten çıkış, 1 ocakta işe giriş yapıldı...
Özel sektörde hastane şartlarından daha iyi bir iş buldum, yeni iş yerim beni işe başlatmak için eski iş yerimden ayrıldığımı gösterir bir belge istedi eski iş yerim olan hastanede firma sorumlusu bana dilekçe yazdırdı. Dilekçede "özel nedenlerden dolayı kendi isteğimle istifa ediyorum" şeklindeydi.
İş Hukuku tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum, kıdem tazminatımı nasıl alabilirim? Az değil 9 yılımı verdim... Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Sizi kandırmışlar. Kendi isteğinizle istifa etmişsiniz. Kendi arzusu ile istifa eden kıdem tazminatına hak kazanamaz ki.
Kandırma nerede sn.illegal?
Başka bir iş bulup orada çalışmak zaten kıdem tazminatına hak kazandırarak ayrılmaya imkan tanıyan bir sebep değil ki.
yani tazminatımı almamın hiç bir yolu yok mu?
Alıntı:
Tazminat,
- Kusurunuz olmadığı halde işten atılısanız
- İşverenin kusuru yüzünden işi bırakırsanız
- Emekli olur, askere gider ya da (kadın için) evlenirseniz
alınabilir.
Sizinki bunlardan hiç birine uymuyor. Dolayısı ile alamazsınız.
Ayrıca;
Bunlardan birne uysa bile, siz "kişisel nedenlerle" ayrıldığınızı söylediğiniz için zaten alamazsınız.
Alıntı:
Yok...........
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yok...........
Erdoğan bey eski konu biliyorum ancak epeyce birşeyler okudum bu süre zarfında...
Anladığım kadarı ile mahkemeye bazı sebepler sunabiliyormuşuz (fazla çalıştırılıp mesai verilmemesi gibi) biz gecelere kadar çalışıyorduk çoğu zaman ve hiçbir ekstra ücret alamıyorduk ....
Başka ne gibi sebepler olabilir mahkemeye sunulacak?
İlginiz için teşekkür ederim.
Henüz açılmış bir dava yok ancak açmayı düşünüyorum. Sorunda bu ışte mahkemeye neler sunabilirim? Geçerli nedenim neler olabilir acaba ?
Geçerli nedenler iş kanununda bellidir. Siz de başka bir iş bulup istifa edip yeni işe geçtiniz ve nasıl tazminat alabilirim diye mi araştırıyorsunuz?