-
Depozito İadesi
Merhaba,
Depozito iadeleri ile ilgili konulara baktım fakat kendi durumum için emin olamadığımdan sizlere yazmak istedim. Yaklaşık iki ay önce kiracım yeni dönemin ilk kirasını ödeyerek ayın sonunda aniden çıktı. Depozitosu sadece dairedeki hasarı ve bir aylık kirayı kapsıyor. Bunun dışında kış ayında merkezi sistemli dairenin boş kalması, önceden ödemediği 2-3 kira, sonraki ayların kirası emekli biri olarak yanıma zarar olarak kaldı. Buna rağmen sesimi çıkarmadım. Fakat 2 ay sonra gelmiş benden depozito istiyor. Dairenin suyunu kendi üstüme aldım. 2 aydır daire ilanda. Anahtarı da bana teslim etti. Depozitomu istiyorum diye ihtar çekerse bunlara rağmen benim bir işlem yapmam gerekir mi? Bu arada yeni dönemin kirasının bir ay ödendiğini gösteren banka ödemesi var. Dairede yaptıdığım tamiratları fatura ile ispatlarım. Sözleşmede de habersiz çıkarsa diğer ayların kirası muaccel hale gelir şeklinde madde var. Sizlerin önerisi nedir? Nasıl bir aksiyon almalıyım?
Selamlar ve yardımlarınız için teşekkürler,
-
Cevap: Depozito İadesi
Ununuz, yağınız ve şekeriniz var, bence siz hâlâ "ben bunlarla ne yapacağım" diye soruyorsunuz.;)
Bence konuyu bir avukata verin, ücretini icradan yapacağı tahsilatlardan (mahkeme masrafları ve ortaya çıkabilecek diğer giderler(*) düşüldükten sonra) alacağı şeklinde bir anlaşma yapın. (Siz kendi zararınızı hesaplayıp o kadarını almaya razı olun, gerisini de avukata bırakın.) Ondan sonra depozitoyu da afiyetle yiyin.
(*) Diğer giderler: Mesela mahkemenin davayı kısmen kabul etmesi durumunda size tahakkuk edecek olan karşı taraf avukatının ücreti (ben böyle bir kazık yedim).