Merhabalar anlaşmalı boşanma imzalarını attık. Mahkeme günü hakime 1 kez daha düşünmek istiyorum deme şansım var mı. Eğer böyle söylersem 1 sonraki mahkemede anlaşmalı boşanma imkanımız olur mu yoksa direk çekişmeliye mi döner.
Printable View
Merhabalar anlaşmalı boşanma imzalarını attık. Mahkeme günü hakime 1 kez daha düşünmek istiyorum deme şansım var mı. Eğer böyle söylersem 1 sonraki mahkemede anlaşmalı boşanma imkanımız olur mu yoksa direk çekişmeliye mi döner.
Merhaba Sayın maxpayne1,
Anlaşmalı boşanmak için dilekçeye ve protokole imza atmanız, mutlaka boşanacağınız ya da anlaşmalı boşanacağınız anlamına gelmemektedir. Mahkemede, her ne kadar anlaşmalı boşanmayı talep etmiş isem de konuyu düşünmek için Sayın Mahkemenizden uygun bir süre talep ediyorum diyerek tarafınıza süre verilecektir. Kararınıza göre, bir sonraki celse hakim anlaşmalı boşanmanıza veya diğer bir tarafın boşanmak istemesi ancak diğer tarafın istememesi halinde davanın çekişmeli boşanmaya dönmesine ya da tarafların boşanmamalarına karar verecektir.
her ne kadar anlaşmalı boşanmayı talep etmiş isem de konuyu düşünmek için Sayın Mahkemenizden uygun bir süre talep ediyorum diyerek tarafınıza süre verilecektir.
Süreyi aldım bir sonraki aşamada hakimin çekişmeliye dönderme ihtimali var mı kendi insiyatifinde?
Hakim, res'en anlaşmalı boşanma davasını çekişmeli hale döndüremez. Tarafların talebi ile bağlıdır. Ayrıca anlaşmalı boşanma her iki tarafın ortak iradesi olduğu için bir sonraki duruşmada taraflardan biri anlaşmalı boşanmaktan vazgeçerse davaya çekişmeli olarak devam edilir.
Anladım. Risk alıcam ve mahkemeden süre isticem. Psikolog da isteyebiliyor muyuz?
umarım çekişmeliye döndermez karşı taraf dönderirse vay halime
Teşekkürler