Daha once babamdan kalan bir miras oldugunu ogrendim olum kagidi baska ulkeden gec geldi. Bugun sulh mahkemesinin .. no lu dosyasina mirasci olarak eklendiniz diye mesaj geldi. Benim simdi ne yapmam gerekir?
Printable View
Daha once babamdan kalan bir miras oldugunu ogrendim olum kagidi baska ulkeden gec geldi. Bugun sulh mahkemesinin .. no lu dosyasina mirasci olarak eklendiniz diye mesaj geldi. Benim simdi ne yapmam gerekir?
Merhaba Say'ın beril30,
Konuyu biraz daha detaylandırmanız halinde yanıt verilebilecektir.
.. no lu miras dosyasina eklendiniz diye mesaj geldi. Babamin olen cocuksuz kardesinin miras davasi var. Babam olunce bana kaliyor.
Ne yapmam gerekiyor simdi??
Amcanız vefat ettiği ve geride alt soy mirasçıları bulunmadığı için mirası amcanızın eşine ve anne-babasına; bunlar yok ise size ve varsa diğer kardeşleriniz ile varsa diğer amca ve hala çocuklarınıza kalır. Bu sebeple muhtemelen diğer mirasçılardan biri dava açmış ve sizi de davaya katmışlardır. Konu ile ilgili dosyaya bakılması ve bir avukat ile görüşülmesine yarar vardır.
Uyap a uyeyim ve .. no lu miras davasi dosyasina eklendiniz seklinde mesaj geldi. Daha once babam olmustu fakat olum kagidi gelmemisti. Cocuksuz olen bir kardesinin davasi. Mirasi diger kardeslerine kaliyor. Babam oldugu icinde bana. Olum kagidinin gelmis oldugu soylendi bana. Bu gelen mesaj neyi ifade ediyor simdi ne olacak? Tesekkurler.
Hangi sulh hukuk mahkemesi olduğu da yazıyordur o mesajda,
ilgili mahkeme kaleminden öğrenebilirsiniz
Beril Hanım, gelen mesajı lütfen ............ adresine gönderiniz.