Sunucuma virüslü mail programı yüklemişler
Arkadaşlar 11.12.2014 saat 03:21 de benim sunucuma dosya yüklemişler .zip şeklinde. Şimdi türkiye geneli Türk Telekom Adına Mail Atmışlar. Fatura bilgilendirme maili. Mailde;
Sayın Müşterimiz,
3,250 TL faturanız var şeklinde bilgilendirme maili göndermiş. Fatura maili Türk Telekom ile aynı. Fatura Görüntüle ve Fatura detayı gibi butonlar var bu butonlara tıklayınca benim siteme yönleniyor. Şu şekilde xxxx.com/Turktelekom_Fatura_Detay.zip (Wirüs tarzı dosya) şeklinde ama bu dosyayı ben yüklemedim bilgim dışında bir kaç kişi şikayet etmiş. Bende bilişim ile alakalı emniyete gittim onlar bana savcılığa dilekce doldur dedi. Yarın dilekçe dolduracam bundan ben ceza görürmüyüm acaba çünkü tamamen benim bilgim dışında olan bişey. Yardım ederseniz çok sevinirim.
Cevap: Çok Önemli Bilişim Suçları ile alakalı yardıma ihtiyacım var
Sizin yükleyip yüklemediğiniz anlaşılabilir bir şeydir heralde ne diye size yönlendirme yapan bir virüs programını yüklesinler?
Cevap: Çok Önemli Bilişim Suçları ile alakalı yardıma ihtiyacım var
Serveri hackleyip virüslü dosya göndermişler... Sonra da binlerce mail gönderip, o serverin adresini vermişler. Bunu bilişim polisleri anlar inşallah.