Üniversiteme Psikolojik Mobbing davası açmayı düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum
Merhabalar. X üniversitesinde memurum. Bulunduğum kurum Kasım 2013 tarihinden itibaren hakkımda 6 tane soruşturma açıp, 2 soruşturmanın sonucu tamamlanıp geri kalan 4 soruşturmayı sürekli uzatılıyor. 2 soruşturmanın sonucunda 5 tane idari disiplin cezası almış olup, vermiş oldukları disiplin cezalarını idare mahkemesine götürüp idare mahkemesi 1 tanesini benim lehime karar verip diğer disiplin cezaları mahkemede sürüyor.
Sizlere sormak istediğim sürekli soruşturma açmaktan psikolojik mobbing yada manevi tazminat istenebilir mi. Mobbing davası açarsam bununla ilgili bir süre var mı. İnanın çok mağdur oldum. Açtıkları soruşturmaların konular ise 1. sayfalık fotokopi makinesinden fotokopi çektiğimden, Bimer ve cumhurbaşkanlığına kurumumu şikayet ettiğimden dolayı, yardım yada önerilerinizi bekliyorum.
Cevap: Üniversiteme Psikolojik Mobbing davası açmayı düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum
Öncelikle geçmiş olsun kardeşim.Evet,kendisini yönetici durumunda olunca kral geçinen kişilerin yaptıklarının yanlarına kar kalmaması için mobbinğ davası açmanızı öneririm.Sizin konunuza gelince;
1-Öncelikle şahsınıza yapılan sistematik olarak yıldırma, dışlama, aşağılama, küçümseme, ötekileştirme, yok sayma, hakkında keyfi olarak soruşturmalar açma ve disiplin cezaları verme (mobbinğ) için kurumunuza talep dilekçesi vererek bunların karşılığı olarak maddi ve manevi tazminat talebinde bulunacaksınız.(Çok saçma bir uygulama,kurum yaptığı yanlışlığı kabul ederek zaten buna yanaşmaz.Ama danıştay böyle karar vermiş) Aynı zamanda yapılan baskının da sona ermesini talep edeceksiniz.
2-Talep dilekçenizi kuruma verdikten sonra eğer size 60 gün içerisinde red (Zaten kabul etmesi mümkün değil) yazısı verirse size tebliğ tarihinden itibaren yine 60 günlük süre içerisinde nöbetci idare mahkemesine tazminat davası açmanız gerekir.Sizin kuruma verdiğiniz talep dilekçenize cevap verilmezse,zımnı red sayılarak yine verdiğiniz dilekçe tarihinden 60 gün sonra, yine 60 gün içerisinde nöbetci idare mahkemesine tazminat davası açabilirsiniz.
3-Dava miktarı size uygulanan sistematik olarak yıldırma, dışlama, aşağılama, küçümseme, ötekileştirme, yok sayma, hakkında keyfi olarak soruşturmalar açma ve disiplin cezaları vermeden dolayı(mobbing) çekilen ızdırap ve elem derecesine göre paralel olmalıdır.Yüksek miktarda açarsanız kısmi kabul yada red olabilir.Bu sebeple dava miktarınız 15-20.000-TL civarında olmalıdır diye düşünüyorum.
Size,ben de bir mobbinğ mağuru olarak elimden geldiğince yardım edeceğim.Yeterki üst makamda görev yapınca kendini kral sananların yaptıkları yanlarına kalmasın.Kolay gelsin.
Cevap: Üniversiteme Psikolojik Mobbing davası açmayı düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum
Bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Pazartesi günü hemen dilekçemi kurumuma teslim edeceğim tazminat miktarı olarakta 20.000 TL açmayı düşünüyorum. Mahkemeye götürsem zaten hakim okuyunca beni anlayacak belgeleriyle ispatlı zaten olmayacak işlerde kullanıyorlar beni, bunlarla ilgili yazılı belgelerde var. Elinizde makbu bir dilekçe örneği var mı ? Elinizde varsa ben onu kendime göre ayarlayacağımda. Zaten bütün evraklarım hazır sadece yol yordam bilmiyorum. Bulunduğum ildeki avukatlar idari dava konularında anlamadıkları için onlarada güvenemiyorum. Örnek dilekçe örneği varsa isterseniz buraya, özel mesaj yada email adresimi vereyim oraya gönderirseniz sevinirim. Metehan50 Teşekkür ederim.
Bana mail adresinizi verin ben gerek kuruma vereceğin talep dilekçesini,gerekse idare mahkemesine yazacagın dilekçeyi size göndereyim.
Yardımda bulunduğunuz için teşekkürlerimi sunup, sürekli kullanmış olduğum e mail adresim ................ dur. Kurumuma vereceğim dilekçeyi ve mahkemeye sunacağım dilekçe örneklerini göndermenizi bekliyorum. Yardımcı olduğunuz için binlerce kez teşekkürlerimi bildiriyorum metehan50 üstadım.
Dilekçe örneğini mailine gönderdim.
Göndermiş olduğunuz e mailde örnek makbu dilekçe örneğini kendime göre uyarlayıp tekrardan size gönderdim. Yardım ettiğiniz için teşekkürlerimi sunup ,yardımlarınızdan dolayı kendimi borçlu hissediyorum. Sizin gibi değerli bir insanla tanışmaktan memnun olup , yaptığınız yardımlardan dolayı Allah razı olsun.
Ezilen kişinin hak aramasından daha kutsal bir şey olamaz.Kendinizi hiç bir zaman borçlu hissetmeyin.Bende sizinle aynı durumdayım.Ezilenler aslında birlik olarak beraber hareket etmelidir.Bilği ve belğelerini paylaşmalıdırlar.
Dilekçeyi düzenleyerek geri gönderdim.Kolay gelsin.
Merhaba sayın metehan50, bu konuyu açan arkadaşınkine benzer bir sorun nedeniyle açtığım konuya bakabilir misiniz? Teşekkürler.
https://www.hukuki.net/showthread.php...anevi-Tazminat
- - - Updated - - -
Alıntı:
metehan50 rumuzlu üyeden alıntı
Ezilen kişinin hak aramasından daha kutsal bir şey olamaz.Kendinizi hiç bir zaman borçlu hissetmeyin.Bende sizinle aynı durumdayım.Ezilenler aslında birlik olarak beraber hareket etmelidir.Bilği ve belğelerini paylaşmalıdırlar.
Dilekçeyi düzenleyerek geri gönderdim.Kolay gelsin.
Merhaba sayın metehan50, bu konuyu açan arkadaşınkine benzer bir sorun nedeniyle açtığım konuya bakabilir misiniz? Teşekkürler.
https://www.hukuki.net/showthread.php...anevi-Tazminat