Taserondan Kadroya Gecis ve isten ayrilma
Merhabalar degerli forum üyeleri . Danismak istedigim bi konu var.
01.04.2010 tarihinden itibaren Mersin Serbest Bolge İsleticisinde (MESBAŞ) ozel guvenlik gorevlisi olarak calismaktayim. Gecen zaman zarfinda 3 farkli taseron firmada calistim ve ayni iste devam edebilmek icin bi onceki taserondan istifa etmek durumunda kaldim. Son taseron Efe Ozel Guvenlik firmasiyla 01/01/2014 tarihinden beri calismakta iken MESBAŞ yeni ihale acmayip ozel guvenlik birimini kendi bunyesine almayi tercih etti. Bununla birlikte MESBAŞ yeni donemde (01/01/2015 tarihinden sonra) benimle calismak istemediklerini bildirdiler. Kafama takilan soru; Ben suanda Efe Ozel guvenlik firmasinin elemaniyim ve firmaninda MESBAS la olan sozlesmesi yilbasinda sona eriyor. Ayni zamanda Efe Guvenlik in benimle MESBAŞ projesi icin yaptigi sozlesmede. Bu durumda muhtemelen bana baska bi projede is imkani vereceklerdir fakat ben sunulacak olan yeni projede calismayi dusunmuyorum. Sizden ogrenmek istedgim ozluk haklarimi kaybetmeden Efe Ozel Guvenlik Firmasiyla yollarimi nasil ayirabilirim ve akabinde Asil isveren olan MESBAŞ a calistigim sure icin tazminat davasi acabilirmiym?
Cevaplarsaniz minnettar olurum simdiden tesekkur ederim.
Cevap: Taserondan Kadroya Gecis ve isten ayrilma
Kendiniz ayrılırsanız bir şey talep edemezsiniz.