açıktaki personelin açığını kaldırılması
arkadaşlar bugün görülen davamda 12.5 ay hapis cezası aldım ve karar hakkında hükmün acıklanması geriye bırakılması kararı çıktı
şimdi yardım almak istedigim konu su
benim kurumun adli müşavirliğini aradığımda açık işleminin kaldırılması için duruşma tutanağı yada gerekçeli karar ile beraber dilekçe yazdığımda açık işlemimin kaldırılacağını söylediler
avukatım ise kararın mağdur tarafa tebliği ardından onların itirazının incelenmesi sonrası kararın kesinleseceği ve onların bu itiraz süresince açık işleminin devam edeceği konusundaki ısrarı
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirmi şimdiden teşekkürler
konuyu yanlıs yere açtıysam özür dilerim
Cevap: açıktaki personelin açığını kaldırılması
Duruşma tutanağı ya da gerekçeli kararı bir dilekçeye ekleyip kurumunuza başvurursanız ne kaybedersiniz?
Cevap: açıktaki personelin açığını kaldırılması
Alıntı:
EnginTarhan rumuzlu üyeden alıntı
Duruşma tutanağı ya da gerekçeli kararı bir dilekçeye ekleyip kurumunuza başvurursanız ne kaybedersiniz?
aynen öyle bende onu söyledim sonuçta dilekçe hakkımızı kullanıcaz hem tsk personel kanununda böyle bir ibare var bunun sayesinde duruşma tutanağı yeterli olur sanırım benim anladıgım bu ?
1. (Değişik: 28/6/2001 - 4699/9 md.) Yargılama sonunda beraatlerine, haklarındaki kamu davasının her ne sebeple
olursa olsun ortadan kaldırılmasına veya duruşmanın tatiline veya davanın düşmesine veya kamu davasının reddine veya
Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişkilerinin kesilmesini gerektirmeyecek şekilde hükümlülüklerine karar verilenlerin açıkları,
haklarındaki kararın kesinleşmesi beklenmeksizin kaldırılır.