Muhtıraya geç cevap verilmesi
Merhaba,
Mahkeme Ev eşyaları ve ziynet eşyaların tamamının toplam değerini istemesi için 1 hafta kesin süre davacı tarafın avukatına aps ile tebliğ gönderdi.
Uyaptan sürekli kontrol ettim ve mübaşire sorduğumda cevap yazmışmı diye ama herhangi bir cevap yazılmamıştı.
Bugün 10 aralık ve tebliğ ettiği tarihten 1 gün sonra cevap dilekçesi vermiş gibi gözüküyor. Kameralardan bunun sorgulamasını nasıl yaptırabilirim ? Yada bunun şikayetini nasıl yapabilirim ?
Bu resmen hukuksuz bir durum.
Desteğinizi rica ederim.
İyi çalışmalar.
Cevap: Muhtıraya geç cevap verilmesi
Sayın Keremli bulunduğunuz yeri bilmiyorum ama dosyalara gelen evrakların dosya içine atılması aynı günde gerçekleşmeyebiliyor. (hele yoğun bir yerse dosyanın içine evrakların atılması 1 haftadan fazla bile sürebilir) "Tarama"nın aktif kullanılmadığı bir adliye ise zaten evrak taranıp dosya içerisine atılmadığında sizin uyaptan görme şansınız yok. Uyaptan göndermiş ise gönderdiği zamana zaten bakabilirsiniz. Neye istinaden hukuksuz durum olduğunu söylediğinizi bilmediğim için üstteki yazıyı yazdım. Bence sizin arkanızdan hukuksuz işler çevrildiği düşüncesinden kurtulmalısınız. Dediğiniz "asla" olmaz gibi bir şey demiyorum. Fakat böyle bir şey için kimsenin kendini zora sokacağını (memuriyetini yakacağını) da düşünmüyorum.
Alıntı:
Seher Duygu Çildoğan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Keremli bulunduğunuz yeri bilmiyorum ama dosyalara gelen evrakların dosya içine atılması aynı günde gerçekleşmeyebiliyor. (hele yoğun bir yerse dosyanın içine evrakların atılması 1 haftadan fazla bile sürebilir) "Tarama"nın aktif kullanılmadığı bir adliye ise zaten evrak taranıp dosya içerisine atılmadığında sizin uyaptan görme şansınız yok. Uyaptan göndermiş ise gönderdiği zamana zaten bakabilirsiniz. Neye istinaden hukuksuz durum olduğunu söylediğinizi bilmediğim için üstteki yazıyı yazdım. Bence sizin arkanızdan hukuksuz işler çevrildiği düşüncesinden kurtulmalısınız. Dediğiniz "asla" olmaz gibi bir şey demiyorum. Fakat böyle bir şey için kimsenin kendini zora sokacağını (memuriyetini yakacağını) da düşünmüyorum.
Merhaba,
Yaşadığım yer Erzurum.
Belki çok yoğun bir şekilde tarama işlemi olabilir fakat bu tam 1 ay geçtikten sonra cevap vermesi biraz abes değilmi ?
Ben sadece garanti olması için kamera kayıtlarını inceletmek istesem nasıl bir yol izliyebilirim ? Yada hiç teşebbüs etmesemmi ?
Ayrıca eşim evliliğin temelinde sarsılması davası açmış. Hepsi miğde bulandırıcı suçlamalar. Bende bir cevap dilekçesi yazdırdım avukata. Bu suçlamaların yersiz olduğu ve isteğinin sadece evi annesi gilin orda evi tutmadığım için bu yola başvurduğunu gibi bir dilekçe yazdım.
Bunlar bu davayı açmadan önce ben terk nedeniyle ihtar göndermiştim. 2 ay geçti ve halen eve gelmedi.
Ben onların davasının reddi için dilekçe verdim. Tüm delillerimi mahkemeye sundum.
Şimdi ben Terk nedeniyle dava açmam yararıma olurmu yoksa onların davası red edildikten sonramı davayı açsam.
Bilgi verebilirmisiniz ?
Desteğinizi rica ederim.
Bu arada şunuda göz önünde bulundurarak cevap vermenizi rica ederim.
Aslında ben boşanmak istemiyorum. Amacım onun davasını red ettirmek.
Bir hukukçudan destek almanızı tavsiye ederim.