Bankanın hayat sigortası zorunlulugu

Merhaba;
2B arazisinin tapusunu almak icin bankadan 1yil once kredi cektim.Gecen sene yapilan hayat sigortası suresi bitmis yenilemek icin zorunlu oldugu icin sürekli ariyorlar.Bankanin yaptigi hayat sigortası cok pahali. Bu sebeple yaptırmak istemiyorum.Ben bu hizmeti almadigim surece bir yaptirimda bulunabilir mi?

Cevap: Bankanın hayat sigortası zorunlulugu

Eger sozlesmenizde yenileme zorunlulugu yok ise sizi zorlayamazlar. Boyle birsey olsa bile cayma hakkiniz var ama siz cayma hakkiniz oldugu gibi bankaninda krediyi erken cagirma hakki var. 
Yenilemeyeceginizi soyleyin, bu sekilde direnin eger banka bu durumda krediyi geri cagiracagini vs soylerse, bankanin hayat sigortasi pahali demissiniz, baska bir sigorta sirketinden durumunuza uygun sigortayi daha ucuza yaptirip bankaya teslim edersiniz. ben olsam boyle bir yol secerdim.

Alıntı:

nina rumuzlu üyeden alıntı

Eger sozlesmenizde yenileme zorunlulugu yok ise sizi zorlayamazlar. Boyle birsey olsa bile cayma hakkiniz var ama siz cayma hakkiniz oldugu gibi bankaninda krediyi erken cagirma hakki var. 
Yenilemeyeceginizi soyleyin, bu sekilde direnin eger banka bu durumda krediyi geri cagiracagini vs soylerse, bankanin hayat sigortasi pahali demissiniz, baska bir sigorta sirketinden durumunuza uygun sigortayi daha ucuza yaptirip bankaya teslim edersiniz. ben olsam boyle bir yol secerdim.

Tüketici kredilerinin geri çağırılamayacağı yönünde benim bilgim.

Alıntı:

Özgür07 rumuzlu üyeden alıntı

Merhaba;
2B arazisinin tapusunu almak icin bankadan 1yil once kredi cektim.Gecen sene yapilan hayat sigortası suresi bitmis yenilemek icin zorunlu oldugu icin sürekli ariyorlar.Bankanin yaptigi hayat sigortası cok pahali. Bu sebeple yaptırmak istemiyorum.Ben bu hizmeti almadigim surece bir yaptirimda bulunabilir mi?

6502 sayılı Tüketici Hakları Kanunun da, THK 24.maddesinde, Tüketicinin açıkça yazılı talebi olmadan, kredi ile ilgili sigorta yaptırılamaz der.Tüketici sigorta yaptırmak istese bile, istediği sigorta şirketinden sağladığı teminat, kredi veren tarafından kabul edilmek zorundadır der.
Kanunu da açık Hüküm bulunmasına rağmen, sigorta yaptırmada zorlama yapamaz.
Kredi sözleşmenizi, geçersiz sigorta yaptırımına dayandırarak sözleşme dışı yaptırımda bulunamaz.Tüketici Mahkemesinde Hakkınızı arama talebiniz her zaman saklı kalır.
- - - Updated - - -
	Alıntı:

senoleker rumuzlu üyeden alıntı

Tüketici kredilerinin geri çağırılamayacağı yönünde benim bilgim.

Bu bilginizi hangi Kanunun, hangi maddesine, hangi fıkrasına dayandırdığınızı da yazın ,sağdan soldan duyma bilgileri aktarmayın.

Alıntı:

şahin41 rumuzlu üyeden alıntı

Bu bilginizi hangi Kanunun, hangi maddesine, hangi fıkrasına dayandırdığınızı da yazın ,sağdan soldan duyma bilgileri aktarmayın.

Soruş tarzını beğenmediğim için yazmayacağım :)
Adı T ile başlayan bir kanun.