Elimde Senet Var ama karşı taraf parayı ödemiyor ne yapabilirim
Merhaba sevgili dostlar,
Elimde 48.00BİN TLlik senet var. Aracımı sattım ve 4bi tl verdiler gerisini havale yapacagız dediler. Elimde sözleşme ve senet felan var. Arıyorum hala ödeme yapacağız diyorlar sizce ne yapabilirim ?
Mağlum küçük bir miktarda değil..
Cevap: Elimde Senet Var ama karşı taraf parayı ödemiyor ne yapabilirim
Kambiyo senetlerine özgü haciz yoluna başvurabilirsiniz.
Alıntı:
Hcobuloglu rumuzlu üyeden alıntı
Kambiyo senetlerine özgü haciz yoluna başvurabilirsiniz.
Senet yada o sözleşme felan işe yararmı aynı adam benım gibi bir kaç kişiyide dolandırmış da
merhaba.
Kdz Ereğli OKED emlak’a vekalet verip bir arsamı Yaşar TETİKER'e -kdz. ereğli sanayi odası başkanı- sattırdım. paranın bir kısmını nakit bir kısmına da senet almıştı. nakti verdi senetlerin bir kısmı da ödendi daha sonra 6 adet 10 bin TL lık senedi de ciro edip bana iletti. esas borçlu iflas etti. senetleri de protesto ettirmedim çünkü o zata güveniyordum. ancak, aradan aylar geçti ödemedi. dava açtım imzaya itiraz etti ancak, ADLİ TIP -nikah dairesi, tapu vb. 6 çeşit örnekten hareketle- imzayı doğruladı. şimdi ilamsız takip davası açacağım ama satış sırasında Ankara'da ikamet ettiğim için yoktum ve tanığım da yoktu. OKED ve/veya Yaşar TETİKER -sanırsam- ereğli adliyesinde hakimiyet sahibi gibi dava başlayalı 3 hakim değişti :) . ve onun avukatı ne derse hakimler o yönde sallıyor işi.(bu kendi kanaatım) çünkü şimdi de Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal incelemeye gidiyor imza. bildiğim kadarıyla kriminal incelemeye itiraz olursa ADLİ TIP'a gider imza bu kez tam tersi oldu. şimdi oradan da onay gelirse sanrım yine itibarlı (!) vatandaşların avukatı imzaya NASA incelemesi talep ederse hakim o yönde karar verebilir. -benim avukatın bu yönde bilgisi sıfırmış :'( bir tanıdık vasıtasıyla davayı ona vermiştim. 6 bin tl peşin aldı benden harç ve masraflar karşılığı gibisinden. şimdi avukatım alacak davası açalım diyor. senetleri bir yana bırakıyor. yani vekaletime istinaden arsamı sattığı tapu kaydında var. peşin ödenen kısımda banka kayıtlarında var. senede bağlanan kısım ise alacağım tutar.
lütfen bilgi verebilir misiniz. ne yapalım ? lütfen.... 60 bin tl üzerine su içecek kadar varlıklı değilim emekli memurum ve ev aldım o paraya güvenerek sonra bu engeller çıktı