Ev sahibi benden aldıgı kiraları almadım diyerek dava actı
İyi günler 2011 yılının mayıs ayında suan da oturdugum eve kiracı olarak yerlestim aylık 375 tl den 1 yıl süreli kontrat yaptık bu kontratın aslı bende
Biz insanlara güvendigimiz için kirayı herayın 15 inde elden verdik hiç aksama olmadı
birinci yılın sonunda kirayı 400 tl yaptı (sözlesmede artıs en fazla tüfe oranında ) 2. yıl 400 tl yine heray elden ödeyerek oturduk geldik 2013 mayısına.Ev sahibi yeni dönem için artış yapmadı böylece 2013 mayıs 2014 mayıs döneminde 400 tl her ay elden vererek oturmaya devam ettik 2014 mayısında ev sahibi kirayı 500 tl yaptıgını istemiyorsam cıkmamı söyledi aramız bozulmaya basladı ben 500 tl yi ödeyecegimi fakat artık kendisine elden kira vermeyecegimi söyledim banka hesap numarası istedim vermedi 500 tl lik kontrat yapmayı teklif ettim bunuda kabul etmedi.(bu konusmaları o tarihte telefondan yaptık ve ben konusmayı kaydettim kayıtlar bende o zamana kadar kirayı elden aldıgını kontrat yapmayacagını hesap numarası vermeyecegini işime gelmiyorsa evden cıkmamı söyledi butun bunlar kayıtlı) Cünkü vergi dairesine evi 200 tl göstermek istiyordu.
Daha sonra tüm ısrarlarıma ragmen banka hesap numarası vermedi ve kontrat imzalamadı bende 2014 senesinin temmuz agustos eylül ekim kasım kiralarını vermedim.
Gecen hafta bana icra takibi baslattıgını ögrendim fakat bu icra takibini 2013 yılının ocak ayından beri kira vermedigimi yazarak baslatmıs ve 10000 küsür liralik icra baslatmıs birde eski kontratı kesip yapıstırıp yada imza taklit ederek 500 tl lik kontrat düzenlemiş.Sanırım imza kısımlarını ve el yazısı yerleri orjinal kontrattan sadece kira bedeli kısmını degistirip fotokipi yaptırmak süretiyle düzmece bir kontrat düzenlemiş.
Tabi bu arada ben bu sahsı esime arattırdım telefonuda görüşme kaydı moduna aldım ve aralarında uzun bir konusma gecti bu konusmada daha önceki kiraları elden aldıgını banka hesap numarası vermeyecegini yine beyan etti.Ben icra takibinin son gününde asıl borcum olan 6 aylık kira bedelini ve gerekli masrafları 3000 küsür lira yatırdım ama bu sahıslar dava acacak ben bu durumda ne yapabilirm elimde kiraları elden ödedigime dair bir belge yok sadece 3 tane ses kaydı var farklı zamanlarda alınmıs.Lütfen bana yardımı olacak birseyler varsa bana bir yol gösterin
Cevap: ev sahibi benden aldıgı kiraları almadım diyerek dava actı
orjinal kontrat elindeyse, bahsi geçen kontrata imza atmadıysan zaten geçersiz olur dava. git mahkeme kalemine, burda söylediklerini aynen onlarada söyle.