İlamsız icra takibine itirazda cep telefonu mesajları delil olur mu
İyi günler;
Bir yakınıma geçen yıl kasım ayında 2500 tl tutarında borç verdim. Daha sonra bir araba alım satım işi için (şahsıma araba alması için) bu 2500 liranın haricinde 11000 lira daha göndererek toplamda 13500 lira verdim. Son gönderdiğim para ile birlikte adıma araç almaya yetkilidir şeklinde noter vekaletnamesi aldım. Ödemelerin tümünüde bankadan yaptım ama havalenin açıklamalar kısmını maalesef boş bıraktım. Bu süre zarfında bana yolladığı mesajlarda toplam borç tutarını kabul eden açık beyanları var. Ben pazartesi günü şahıs hakkında ilamsız icra takibi başlatmayı düşünüyorum. Sorum şu olacak. İcra takibine itiraz ederse elimdeki belgeleri (banka dekontları vekaletname telefon mesajları vb.) mahkemeye delil olarak sunabilir miyim. Bu delillerle davayı kazanma şansım olur mu? Saygılarımla.
Cevap: İlamsız icra takibine itirazda cep telefonu mesajları delil olur mu
Ah be kardeşim ben sizleri anlamıyorum. Herşeyi yanlış yapıp, bir de kendi başınıza icra takibi veya dava açmaya çalışıyorsunuz. Onu da yanlış yaparsanız sizi kim kurtaracak?
Konuya gelince, cep telefonu mesajları borcun ispatı için yeterli delil değildir. Borçların ispatı, borçlunun ödemeye dair yazılı imzalı bir beyanı veya resmi kurumlarda verilmiş bir beyanı veyahut banka dekontu ile ispat edilebilir. Olayınızda ilamsız icra takibine itira sonucunda açılacak itirazın iptali davasında "sebepsiz zenginleşme hükümleri" uygulanacaktır. Diğer bir ifadeyle siz alacaklı olduğunuzu ispatlamak zorundasınız ve karşı tarafa paranın araç alımı için gönderildiğini, ancak vekalet sözleşmesi hükümlerinin yerine getirilmediğini, bu nedenle paranın iadesini talep edeceksiniz. Tabi yukarıda belirttiğim gibi bu işlemi de avukat olmadan yaparsanız, kolay gelsin :) Bu davada ispat külfeti dahi ayrı teknik bir konu. Uyarmış olayım.
Alıntı:
Sailor84 rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler;
Bir yakınıma geçen yıl kasım ayında 2500 tl tutarında borç verdim. Daha sonra bir araba alım satım işi için (şahsıma araba alması için) bu 2500 liranın haricinde 11000 lira daha göndererek toplamda 13500 lira verdim. Son gönderdiğim para ile birlikte adıma araç almaya yetkilidir şeklinde noter vekaletnamesi aldım. Ödemelerin tümünüde bankadan yaptım ama havalenin açıklamalar kısmını maalesef boş bıraktım. Bu süre zarfında bana yolladığı mesajlarda toplam borç tutarını kabul eden açık beyanları var. Ben pazartesi günü şahıs hakkında ilamsız icra takibi başlatmayı düşünüyorum. Sorum şu olacak. İcra takibine itiraz ederse elimdeki belgeleri (banka dekontları vekaletname telefon mesajları vb.) mahkemeye delil olarak sunabilir miyim. Bu delillerle davayı kazanma şansım olur mu? Saygılarımla.
Cevap: İlamsız icra takibine itirazda cep telefonu mesajları delil olur mu
Sn. Basri Güngören
Evet haklısınız bu iş bu noktaya gelmeden bir çok hata yaptım. Kendi başıma dava açmayı düşünmüyorum zaten gidip gelemem duruşmalara çalıştığım işten dolayı. Fakat avukat tutma maliyetini şu an karşılayamam benim amacım takibi başlatarak itiraz olsa bile en azından 6 lık süreyi kazanmak.