Evlilik Birliğinin Temelden Sarsılması vs Terk nedeniyle boşanma davası
İyi günler. Mayıs 2014 te resmi olarak evlendim. Haziran 24 te ise düğünüm oldu. Resmi olarak evlendikten bir gün sonra eşim benden ayrılmak istediğini söyledi. Kendi ankarada ben ise antalyada yaşıyorum. gittim ikna ettim. önceleri eşimin sorununun senelerce ailesinden hiç ayrılmaması ve özellikle annesine çok düşkün olmasından kaynaklandığını düşündüm. Ve alışma sürecidir diye çok dert yapmadım. ama ayrılma istekleri düğün öncesi nikahtan sonra devam etti. her seferinde ikna ettim. düğünümüz olduktan sonrada tartışmalar başladı. en ufak tartışmamızda eşyalarını toplayıp gitmeye çalışıyordu ve ben ikna ediyordum. yine bir gün tartışmadan sonra gitmek istediğini mesaj ile bildirdi bana. bende bu kez engellemedim ve gitti. gittikten yaklaşık bir ay sonra ankaraya ailemle beraber almaya gittik fakat o gelmek istemedi ve biz geri döndük. ankarada annesi ve abisiylede tartışmam oldu. sonra kendiliğinden geri geldi fakat bu kezde durmadan annemden özür dile abimden özür dile, senin arkadaşlarınla görüşmem akrabalarınla görüşmem diye durmadan neredeyse her gün sorun çıkarmaya başladı. belli bir sürede böyle sabır ile idare ettikten sonra aldım önüme istemiyorsan sevmiyorsan medeni bir şekilde bitirebiliriz dedim. benimle ilgili duygularından emin olmadığını söylesede buzları kendi eritti. her seferinde saatlerce konuşmama rağmen ertesi gün kendi kendine ağlamalar, dışarı çıkmamalar, arkadaşlarımla kesinlikle görüşmek istemeyişi, evime arkadaşlarımı davet etmek istediğimde kabul etmeyişi, ev ile ilgilenmeyişi gün geçtikçe çoğaldı ve ben babasını aramasını ve gelmesini istediğimi söyledim. ailesi geldiğinde onlara kesinlikle ben kızınızı alıp götürün demiyorum ama bu kızın bir derdi var hasta olacak kafada kura kura ben çözemedim beraber çözelim sizin yardımımınızla dememe rağmen eşimi götürdüler. zaten 6 bavul ile gelmişlerdi ve otogara ben götürdüm. babasıda bana kızını tanıyamadığını bi doktora götüreceğini söyledi. ama aylar geçmesine rağmen iletişimimiz olmadı. ankaradaki akrabaları çağırıp bizim onu evden gönderdiğimizi söylemiş ve bu işin bittiğini söylemiş. gene bayramda benim arkadaşım aradığı zaman ankarada mutlu olduğunu , işe başladığını ve artık bu evlilik işinin yürümeyeceğini söylemiş. bende bir kaç defa ulaşmaya çalışmama rağmen telefonlarıma ve mesajlarıma cevap vermedi. bunun üzerine avukatım kendisine ulaştı ve konuşmaya çalıştı ancak onunlada iletişime geçmedi veya ne boşanmak istediğini ne dönmek istediği hakkında bilgi verdi.
6 aydır evli olmama rağmen 1,5 ay beraber yaşadık, evin neredeyse tüm eşyalarını ben aldım, şu an ayda boştan yere 750 tl kira ödüyorum. avukatımda evlilik birliğinin temelden sarsılması gerekçesiyle dava açtı. henüz bir tebligat yazı almadım. ben avukatıma terk nedeniyle açalım istersen diye önersemde onun terkinleri ile böyle bir yol denedik.
Tecrübeli arkadaşlar dava nın seyiri konusunda görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim. İyi günler.
Cevap: Evlilik Birliğinin Temelden Sarsılması vs Terk nedeniyle boşanma davası
Bırakın da avukat hangi tür boşanma davası açacağına karar versin. Hepsi farklı boşanma davası nedeni...
Sanırım yanlış anlaşıldım. Ben zaten avukatıma bıraktım fakat sadece davanın seyri ile ilgili merak içindeyim. Tecrübelerinize dayanarak bilgi almak istedim.
eşinde psikolojik sorunlar olma ihtimalide var. barışmak gibi bir niyetin varsa, önce bir psikiyatriste danış, eşini muayeneye ikna et. denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum. mesela bipolar bozukluğu tedavisi gören eşim, sık sık boşanmaktan bahseder, boşanmak istediğini söyler yani. yeniden evlen mutlu bir hayat sür vs konuşmaları olur. ben umursamam o ayrı bi konu tabi.
Yanımda olsa mutlaka denerdim. Bende öyle bir kanıdayım ama elimden hiç bir şey gelmiyor.
Benimde başıma benzer durum geldi.
Benim tahminim artık beni sevmiyor ve hayatında başka biri var.
Sizin durumda böyle olabilir allah yardımcımız olsun.
Kadınları anlamak çok zor. Planlı hareket ediyorlar.