Sürücü Kursu Haksız Para Talep Ediyor
İyi çalışmalar, Nazilli'de EFE SÜRÜCÜ KURSUnda "B" sınıfı ehliyet için eğitim aldım.
NİSAN 2014 tarihinde son sınav olan Sürüş sınavından da başarıyla geçtim ve sürücü belgesi almaya hak kazandım.
Ödememi zamanında yapmadığım için borcum olan 150 Türk lirası yerine benden Milli Eğitim Bakanlığı kurumumuza zam yaptı gerekçesiyle benden 300 Türk Lirası talep ediyor.
Ben bunu haksız buluyorum, çünkü borcum gecikmiş olabilir ama ben kursa dahil olduğumda Kurs Ücreti olarak 550 Türk Lirasına anlaştığım için vermek istemedim.
Alaycı kelimelerle konuştular, durumum iyi olmadığı için ödeyemedim lakin böyle bir muameleyi hak ettiğimi düşünmüyorum.
Edinmek istediğim bilgi; Sürücü belgesine hak kazanıp dosyam arşive girdiği anda ödemem gereken tutarı zamanında ödeyemediğim için; şu an dosya istediğimde yeni fiyat üzerinden mi ödeme yapmalıyım yoksa kayıt olduğum zaman anlaştığımız fiyat üzerinden mi?
Saygılar...
Kurs ücretini geciktirdiğim lakin dosyam oluşup belge almaya hak kazandığım halde kayıt olduğum dönemin değil de yeni dönemin kurs ücretini mi ödemeliyim?
Konuşmalarımızı ses kayıt cihazıyla kaydettim, burada bana söylediği "2 SENE SONRA GEL O PARAYA DONDURMA ALIRSIN, BELGE DEĞİL ARABANIN TEKERİNİ ALIRSIN" dediği ve Ben kendisine "ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLMİŞİM" dediğimde "BENİ MAHKEMEYE VER O ZAMAN SENDEN TAKIR TAKIR İSTEDİĞİM PARAYI DA AVUKAT DAVA MASRAFLARINI DA ALIRIM" dediği cümleler de bulunmakta.
Ne yapmalıyım, memleketimde değil başka şehirde üniversite öğrenciyim o yüzden kıt kanaat geçinebiliyorum zaten.
Cevap: Sürücü Kursu Haksız Para Talep Ediyor
Kişilerin konuşmalarını haberleri dışında kaydetmek suçtur.150 lira önce 300 şimdi de özel hayatının gizliliğiniz ihlal etme suçunu işlemeye doğru gitmiş.Olayı ve ödenen miktarın sebebini bilmemekle beraber hukuku bilmeden atacağınız adımlar hem maddi hem manevi yönden kıt kanaat geçen sizi daha da sıkıntıya sokabilir.Bilginize..