Yardım nafakasını icra dairesi dosyayı kapatarak kesti..
merhaba
yüksekokul ögrencisi olduğum için babamdan emekli maaşına haciz yoluyla nafaka alıyordum. ancak yüksek okulumdan mezun olup bu sene dikey geçişle lisans ögretime geçtim. babam yüksek okulum bitti gerekcesiyle hacizin kaldırılıp dosyanın kapatılmasını talep etmiş ve icra müdürlügüde okula yazı göndererek mezun olduğumu ögrenip dosyayı kapatmış. yeni okuduğum okulun ögrenci belgesiyle icra müdürlüğüne başvurdum ancak icra müdürlügü verdigi karardan geri dönemeyecegini söyledi. yardım nafakasının kesilmesi için babamın dava açması gerekmezmiydi icra dairesi böyle okul ile iletişime geçip hacizi kaldırıyor. bu durumda ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun zor durumdayım
Cevap: Yardım nafakasını icra dairesi dosyayı kapatarak kesti..
Merhaba Sayın gizem1993,
Yapmanız gereken icra dairesi kararına karşı icra dairesinin bağlı bulunduğu (aynı adliyedeki) ilgili icra mahkemesinde bir dava açarak icra dairesince iştirak (bahsettiğiniz yardım) nafakasının haksız yere kaldırıldığını, halbuki öğrenciliğinizin devam ettiğini belirtip babanızın maaşından kesintilerin yapılarak hesabınıza yatırılmasına karar verilmesini talep etmelisiniz.
aynen dediginiz gibi davayı açtım. yardım nafakasının sonlandırılması için babamın dava açıp sonlandırması gerekiyormuş yani yeni bi karar gerekiyor icra dairesinin yaptığı işlem yanlış. bende memur muamelesi davası açtım. peki bu tür davalarda duruşma oluyor mu yoksa direk karar mı gönderilir?
İcra dairesi re'sen karar vermemiş babanızın talebi üzerine karar vermiş babanıza da dilekçenizin tebliği ve varsa diyeceklerinin sorulması icap eder aslında, bu yüzden duruşmalı yapılması ihtimali mevcuttur.
Icra Mahkemesi, şikayet dilekçeniz üzerine icra dosyasını celp edecektir. Hakim gerek görürse dosya üzerinden karar verebileceği gibi duruşmalı yapılmasına da karar verebilir. 2 hafta sonra dosyayı kontrol etmek üzere Mahkeme Kalemi'ne gitmenizde yarar vardır.
eğitiminin devam ettiğini belgelese yeterli olmaz mı? dava açması gerekir mi?
davayı açtım zaten pazartesi günü bugünde e devletten baktım karara cıkmış diyor bukadar cabuk karar verilecegini düşünmüyordum umarım olumlu karardır benim için. tekrar nafaka davası açmak daha uzn sürüyor çünkü. kararı ögrenmek için celpi bekleyecem kaleme gidip kararı ögrenebilirmiyim?
- - - Updated - - -
kalemi arayıp sordum davanın kabulüne karar verilmiş. sevindim ama icra müdürlüğünün yaptıgı hatanın bedelini ben ödüyorum dava harçı olarak 182,5 tl ödedim. bi kısmını geri alabilcegimi söylemişlerdi. bakalım yardım eden arkadaşlar hepinize tesekkür ederim.