Boşanma davasında Duruşma ertelendi, sosyal ve ekonomik durum araştırması için karakoldan çağırdılar.
İyi günler.yaklaşık 7 ay önce boşanma davamız oldu.basit yaralama ile kamu davası açıldı.2 ay önce duruşma oldu.eşimle tekrar biraraya geldik.duruşma olduğu sırada beraberdik.kendisi mahkemeye yazılı ifade verdi herhangi bir şiddet olmadığına dair ve şikayetinden vazgeçti.bende mahkemede şiddet olmadığını söyledim..şuan beraber olduğumuzu söyledim.fakat tekrar ayrıldık.duruşma 2 ay sonraya ertelendi.geçenlerde polis karakolundan çağırdılar.maaşımı,üstüme kayıtlı herhangi bir taşınır taşınmaz mal olup olmadığını,oturduğum evin kiramı vs olduğunu sordu polis.polise sorduğumda bilgileri mahkemenin istediğini,daha önce sadece boşanma davalarında olduğunu yeni TCK ya göre bütün mahkemelik davalarda polisten bu bilgilerin istendiğini belirtti.aynı sorulanları mahkemede sormuştu.Bu sorgulamaların ne için yapıldığını anlayamadım.Bu konuda değerli avukatlarımız bilgilendirirlerse sevinirim.Teşekkür ederim.
Cevap: Duruşma ertelendi.karakoldan çağırdılar.
Hakim boşanma davası sırasında tarafların sosyal ve ekonomik durumlarının araştırılması için emniyet müdürlüğüne yazı yazar. Polis memurları da gerek size sorarak ve gerekse çevrede araştırma yaparak ekonomik durumunuz hakkında mahkemeye bilgi verir. Bu özellikle nafaka ve tazminat taleplerinde mahkemenin takdir yetkisini kullanması için zorunlu bir araştırmadır. Örnek sorular:
1- Ev sana mı ait, kiracı mısın?
2- Çalışıyor musun? Ne iş yapıyorsun? Aylık maaş miktarı ne kadar? Başkaca geliriniz var mı?
3- Taşınır (araba vs) veya taşınmaz malların var mı? Değeri ne kadar?
gibi...
Cevap: Boşanma davasında Duruşma ertelendi, sosyal ve ekonomik durum araştırması için karakoldan çağırdılar.
Basri bey cevabiniz icin tesekkur ederim.bosanma davamiz yaklasik 4-5 ay once sonuclandi.bu dava basit yaralama tehdit.durusma ertelendi.mahkemede sirmuslardi bu bilgileri.anlamadigim bu ceza davasi ve karakoldan bu bilgileri tekrar istemis.ceza davasinin tazminatla ne gibi iliskisi olabilir? Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.