Araç kiraladım. Habersiz icraya verilmişim
21.06.2013 günü araç kiraladım. O gün araca 67.5 lira trafik cezası kesilmiş. Hiç haberim olmadan araç şirketi 20.11.2014 günü 182.60 lira olarak avukata verilmişim ve adresime gelen tebligatla icraya verildiğimi öğreniyorum. Şİrket bana trafik cezasını tebliğ etmeden, herhangi bir bilgilendirme yapmadan beni icraya vermesi doğru mudur. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz.
Cevap: Araç kiraladım. Habersiz icraya verilmişim.
İletişim bilgileriniz var mı şirkette?
Onlara sordunuz mu neden böyle yaptınız diye?
bana telefon açtıklarını 7 kez iletişime geçtiklerini söylediler. fakat yanıt alamamışlar. Cep telefonu sonuçta mesaj da atabilirdiniz dedim. çok yoğunuz 500 dosya var. ilgilenemedik falan filan. mağduriyetimi nasıl gidereceksiniz dediğimde 150 lira ödeme yapın anlaşalım diyorlar. tamam borç benim borcum ödeyim ama ihmalliğnizin bedeli size ait 67.5 lira ödeyeyim dediğimde anlaşmıyorlar.
Sonuçta kiraladığınız araç nedeniyle kesilen trafik cezasından sorumlusunuz. İcra masrafları ve avukatlık ücretinden siz sorumlu olacaksınız. Anlaşmanız en akıllıca yol olacak.
Cevap: Araç kiraladım. Habersiz icraya verilmişim
Ödeme emrini bi avukata inceletin. Miktar hatasi yada bi usulsüzluk var mi baksın. Varsa ödeme emrinin iptalini istersiniz?