LTD şirket hisseleri devir sonrası sorumluluklar
3 ortaklı şirkette %50 ve %25 hisse sahibi 2 ortak hisselerini devrediyor,
%50 hissesi olan müdürlüktende istifa ediyor.
şirket hisseleri devrediliyor noter işlemi ve ticari sicil gazatesinde yayınlanması vss. işlemler yapılıyor.
Bu arada 3. ortak ortalarda yok ulaşılamıyor.
Buradaki hisselerini devreden 2 ortak devirden sonraki işlemlerden sorumlumudur.
%75 hissesi devrettiğimiz kişiler bizden sonra diyelimki bankalara borçlandı ve bankalar bu kişilerden alacağını tahsil edemedi.
1: Bu durumda eski hisse sahiplerine ulaşır mı?
2: Eski müdürün bir sorumluluğu varmı ? (2 yıl diye bişey okumustum ondan sordum)
Cevap: LTD şirket hisseleri devir sonrası sorumluluklar
Limited şirketler, ticaret kanunu gereğince tüzel kişilerdir. Ortaklar ise gerçek kişilerdir. Limited şirketlerde kamu borçları hariç ortaklar sorumlu olmayıp, ltd.şti malvarlığı ile şirket sorumludur. Yani limited şirketin borcundan dolayı ortaklarına veya kanuni yöneticisine icra takibi yapılamaz. Ancak belirttiğim üzere vergi ve ssk gibi amme borçlarından ortaklar hisseleri oranında sorumludur.
Cevap: LTD şirket hisseleri devir sonrası sorumluluklar
Yanıtınız için teşekkürler, ancak pek anlamadım. biraz karışık geldi bana.
Şimdi diyelimki biz devrettik şirketi, devrederken borcu yok, ssk vergi vss temizlendi.
devrettikten sonra alan kişiler şirketi bankalara borçlandırsa ve ödemezse banka eski sahiplerine ulaşırmı ?
Devrettiğimiz kişiyi tanımalımıyız. temiz bi şekilde devrettiğimiz halde adamlar dolandırıcı vss çıkarsa başımız ağrırmı onu merak ediyorum.