Yakıt ücretinin tamamını vermeli miyim?
Merhaba bir konu da bilgi vermenizi rica ediyorum. Oturduğum daireden maddi sebeplerden ötürü taşınmam gerekti, yakıt ücretini veremediğim için yönetim beni bu aya kadar idare etti. Bende siteden taşınmak istediğimi ve iki aydır yanan yakıt için ne kadar ödemem gerektiğini site yöneticisine sordum bana yakıt ücretinin tamamı olan 630$ vermem gerektiğini söyledi. Ben iki aydır yakıt yandığını söyledim ve çıktıktan sonraki tutarı benim ödemem gerekmediğini düşündüm. Bana senin vermen gerekiyor ben bu parayı senden gerekirse mahkeme yoluyla alırım dedi. İlgili mevzuatı bilmediğim için daha sonra konuşalım dedim. Bu durumda evden çıkmak istediğim için yakıt parasının tamamını mı ödemem gerekiyor ? Ev sahibi ben çıktıktan sonra ki kalan tutardan sorumlu değil mi ? Eve girerken ısrar etmeme rağmen ev sahibi kira sözleşmesi yapmadı ben senin sözüne güveniyorum dedi. Yani ne ev sahibinin ne de benim elimde bir sözleşme mevcut değil. İlgili mevzuat bu durumda ne hüküm veriyor. Vermiş olduğunuz yanıtlar ve yardımlar için teşekkür ederim.
Cevap: Yakıt ücretinin tamamını vermeli miyim?
Normalde yıllık olarak toplanan yakıt ücretlerinden kullanan yani kiracı sorumludur. Ancak kullandığınız yakıt tutarı tahmini olarak hesaplanabilir ve evin boşta kaldığı (yeniden kiralanana kadar) süreler içindeki borçtan sorumlu olursunuz.