0,51 promille ehliyetime el konuldu. alkolmetrenin kalibrasyonuyla ilgili dilekçe
Merhaba
Dün akşam 0,51 promil alkolle ehliyetime 6 ay el konuldu. Polis memuruna ölçümün tekrar yapılmasını istedim ancak kabul etmedi. Kalibrasyonu ne zaman yapıldı dedim cevap vermedi. Bu aletin belli bir hata payı olabileceğini kan örneği alınması gerektiğini bildirdim kabul etmedi. Aşağıdaki şekilde dilekçe hazırladım incelermisiniz, Mühendisim internetten araştırdığım bilgilerle dilekçeyi yazdım tabi usulden red edilmek te istemiyorum. Lütfen yardım edin
İDARE MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİ’NE
GEBZE / KOCAELİ
İTİRAZ EDEN : Mustafa XXXX
Kimlik No: 4XXXXXX
Baba Adı: XXXX
Adres: XXXX
Tel: XXXXXX
İTİRAZA KONU TUTANAĞIN TANZİM TARİHİ :06/12/2014
İTİRAZA KONU TUTANAĞIN TEBELLÜĞ TARİHİ :06/12/2014
İTİRAZ KONUSU : İzmir Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün 06/12/2014 tarih GZ seri, 4XXXX6 sıra no.lu trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptali ve geri alınan Mustafa XXXX’a ait sürücü belgesinin iadesi hakkında.
AÇIKLAMALALAR :
1- XXXXX tescil plakasına kayıtlı otomobille; 06/12/2014 günü 12:00 sularında Darıca İlçesinden seyir halindeyken XXXXXX plakalı Trafik ekiplerince yapılan trafik uygulamasında kontrol amacıyla durduruldum. Ehliyet ve Ruhsat kontrolleri yapıldıktan sonra yapılan alkol kontrolünde 0,51 promil alkollü çıktım. Buna göre Karayolları Trafik Kanunu`nun 48/5 maddesi hükmüne istinaden “Yasal sınırlar üzerinde alkollü araç kullanmak” suçunun işlendiği gerekçesiyle kesilen ekte sunulu 06/12/2014 tarihli, toplam 727 TL. bedelli trafik cezası tutanağı düzenlenip 06/12/2014 tarihinde tarafıma tebliğ edilmiş ve altı (6) ay süreyle ehliyetime el konulmuştur. (Ek 1)
2- Bu durumda ben de XXX3 Sicil numaralı Başpolis Memuru Ahmet XXXX’e ve 1XXXX Sicil numaralı Polis Memuru Mustafa XXXXn’a alkol ölçümünün sonucuna güvenmediğimi alkometrenin kalibrasyonun zamanında yapılmamış olabileceğini ve ayrıca alkometrenin belli bir hata payı olduğunu belirttim ve yeniden yapılmasını rica ettim. (Ek 5) İlgili polis memurları ölçümün doğru olduğunu ve tekrar yeni bir ölçüm yapmayacaklarını söylediler. Bunun üzerine bende sonuca itiraz ettiğimi 2918 KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU’nun 48. Madde (Değişik : 24/5/2013 - 6487/19 md.) yer alan:
“Teknik cihaz ile yapılan ölçüme itiraz eden veya bu cihaz ile ölçüm yapılmasına müsaade etmeyen bu sürücüler, en yakın adli tıp kurumuna veya adli tabipliğe veya Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarına GÖTÜRÜLEREK uyuşturucu veya uyarıcı madde ya da alkol tespitinde kullanılmak üzere vücutlarından kan, tükürük veya idrar gibi örnekler alınır.”
ibaresine dayanarak beni en yakın adli tıp kurumuna veya adli tabipliğe veya Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarına götürmelerini ve alkol ölçümünün kan alınarak yapılmasını rica ettim.
3- Benim bu itirazım sonrasında adı geçen XXXX Sicil numaralı Başpolis Memuru Ahmet XXXXXr “BÖYLE BİR HAKKIMIN OLMADIĞINI, ÖNCEDEN BÖYLE BİR HAKKIMIN OLDUĞUNU ÇIKARILAN YENİ KANUNLA BU HAKKIMIN ELİMDEN ALINDIĞINI VE BENİ HİÇBİR YERE GÖTÜRMEYECEKLERİNİ” söyledi.
SONUÇ VE TALEP :
Sonuç olarak, ölçüm yapılan alkolmetrenin zamanında kalibrasyonun yapılıp yapılmadığının araştırılmasını ve söz konusu alkolmetrenin hata sapma payının hata sapma payından dolayı 0,01 lik promil aşımının alkolmetreden kaynaklandığını düşünüyorum.
Yukarıda açıkladığım ve mahkemenizce re’sen nazara alınacak diğer nedenlerle adıma düzenlenmiş olan Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağının iptaline karar verilmesini saygılarımla arz ederim. 08/12/2014
İTİRAZ EDEN
Mustafa XXXXX
EKLER:
1- İtiraza konu Darıca Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün 06/12/2014 tarih
GX seri, 4XXXX6 sıra no.lu Trafik Ceza Tutanağı fotokopisi.
2- Darıca Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü 06/12/2014 tarih XX seri, 1XXXX sıra no.lu Geçici Olarak Sürücü Belgesi Geri Alma Tutanağı fotokopisi
3) 4XXXXX plakalı araca ait iki adet ruhsat fotokopisi.
4- Nüfus cüzdanı sureti.
Cevap: 0,51 promille ehliyetime el konuldu. alkolmetrenin kalibrasyonuyla ilgili dilekçe
Dilekçe olmuş gibi. Yalnız idare mahkemesi kalibrasyonun yaptırılmasına veya test edilmesine karar verir mi bilmiyorum. Bence bu davanın ceza mahkemesinde açılması gerekirdi. Ancak emin değilim.