YÜRÜTMEYİ DURDURMA ve İDARİ İŞLEMİN İPTALİ DAVASI açtım konuyu incelermisinisiz?
Elimde tüm yasal sözleşmeler ve anlaşmalarım olduğu halde,yeni seçilen muhtarın haksız ve art niyetli olarak yaptığı şikayet üzerine 22.11.2014 tarihinde kaymakamlık tarafından gönderilen tebliğde elimde yasal sözleşme ve anlaşma bulunmaksızın izmir bornova çamiçi köyündeki okul,lojman ve arazisinden tahliyem talep edilmiştir.Bu tebliğe istinaden elimdeki muhtar ve ihtiyar heyetinin imzalamış olduğu KİRA KONTRATINI Dilekçemle birlikte sundum.Dilekçemde hakkımda usulsüz ve art niyetli yapıldığını düşündüğüm ilgililer hakkında da hukuken hakkımı arayacağımı belirttim.25.11.2014 tarihli kaymakamlık yazısı 28.11.2014 tarihinde ilçe jandarma tarafından tebliğ edildi.Yapılan tebliğde muhtarlığın bu yeri 3.cü şahıslara kiraya verme yetkisinin olmadığı ve ihtiyaç halinde boşaltılması ibaresi olduğundan tahliyenin devam ettirildiği bildirildi.Daha önce 2012 yılında bu yerle alakalı muhtar hakkında İZMİR 14. SULH CEZA MAHKEMESİNDE GÖREVİ İHMAL DAVASI AÇILMIŞ olup muhtar ve kiralayan kişi beraat etmiştir.Nisan 2007 yılında VALİLİK makamının daha önce okul ve lojman olarak kullanılan bu yeri taşımalı eğitim sistemine geçildiğinden ve 12 yıldır boş olduğundan viran ve atıl durumdaki yeri KÖY MUHTARLIĞINA TAHSİS ETTİĞİ ihtiyaç halinde boşaltılması kaydıyla köy tüzel kişiliğine devredildiğini belirten resmi yazısı mevcuttur.Elimde muhtarlık tarafından ihaleye çıkaralacağının ilananen duyuru yaptığı evrak ve verilen teklifler mevcuttur.Köy muhtarı ve ihtiyar heyetinin imzaladığı kira sözleşmem mevcutttur.İZMİR 5.İDARE MAHKEMESİNE 04.12.2014 Tarihinde YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEPLİ ve İDARİ İŞLEMİN İPTALİ davası açtım.Bu söz konusu yeri kiraladıktan sonra çok ciddi anlamda maddi yatırımlar yaptım.(elektirik ve su aboneliği yoktu,tüm alt yapıları yapıldı,binalar komple tamir ve tadilat yapıldı,ilk 4 sene kiraları köy muhtarlığı hesabına yatırıldı,diğer yıllar ecrimisil ödemeleri yapıldı)Tahliyemin yapılması beni ciddi manada maddi ve manevi kayıba uğratacaktır.FAKAT mülki amir olan kaymakamın tebliğinden itibaren 15 gün sürede tahliyem gerekmekte olup,7 gün içerisinde YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI alamazsam HAK MAHRUBİYETİM DOĞACAKTIR.Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekmektedir?SAYGILAR
Cevap: YÜRÜTMEYİ DURDURMA ve İDARİ İŞLEMİN İPTALİ DAVASI açtım konuyu incelermisinisiz?
Zaten yapılması gerekeni yapmışsınız. Burada tartışılacak konu muhtarlığın yetkisi ki o da ihtiyaç halinde tahliye etmek şartıyla kiraya verme hakkına sahip olduğuna göre "ihtiyacın olup, olmadığı" araştırılarak hüküm vermeli mahkeme.