Şikayetçi Değilim Davaya Çağırılıyorum
Merhabalar,
Yaklaşık 1 sene öncesinde bir grup tarafından silahla gaspa uğradım, karakoldaki şikayetimden mahkemede vazgeçtim, 2. duruşmaya gittiğimde hakim benim gelmemin gerekmediğini söyledi ve beni gönderdi. Aradan bu kadar zaman geçti telefonuma SMS aldım duruşmaya çağırılıyorum acaba bir yanlışlık falan olmuş olabilir mi beni niçin çağırabilirler ki, gitmek istemiyorum ben.
Cevap: Şikayetçi Değilim Davaya Çağırılıyorum
Gasp suçları kamu tarafından takip edilen suçlardır. Şikayetten vazgeçme halinde dahi yargılama devam eder. Mahkemenin bu suçla ilgili yaptığı yargılamada müşteki olarak ifadenize tekrar başvurma zorunluluğu doğmuş olabilir. Sanıkların yaptığı savunma karşısında olayın oluş biçimi hakkında hakimin size sorulması gerekli sorular için sizi her zaman mahkemeye çağırma hakkı olduğu gibi davete rağmen duruşmaya gitmezseniz mahkemeye zorla getirilme (ihzaren celp) kararı verme hakkı dahi bulunmaktadır. Bu nedenle duruşmaya giderek gerekli ifadeyi vermelisiniz.
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Gasp suçları kamu tarafından takip edilen suçlardır. Şikayetten vazgeçme halinde dahi yargılama devam eder. Mahkemenin bu suçla ilgili yaptığı yargılamada müşteki olarak ifadenize tekrar başvurma zorunluluğu doğmuş olabilir. Sanıkların yaptığı savunma karşısında olayın oluş biçimi hakkında hakimin size sorulması gerekli sorular için sizi her zaman mahkemeye çağırma hakkı olduğu gibi davete rağmen duruşmaya gitmezseniz mahkemeye zorla getirilme (ihzaren celp) kararı verme hakkı dahi bulunmaktadır. Bu nedenle duruşmaya giderek gerekli ifadeyi vermelisiniz.
Teşekkür ederim, iyi forumlar.
Fevzi bey merhaba,
telefondan mesaj ile hakaretten şikayetçi oldum ama sonra şikayetimden vazgeçtim. Buna rağmen kamu davası açılmış ve mahkemeye çağrıldım. Mahkemeye katılmazsam sorun olur mu? muhtemelen karşı taraf ta katılmayacaktır. cevap verebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler..