Cevap: Tutanaksız trafik kazası
belgeleyemediğin masrafları alamazsın, diğer masrafların ne kadarlık kısmını alabileceğin ise kusur durumuna bağlı. kusurun yoksa tamamına yakınını alabilirsin, ama sadece tedavi gideri olarak. motorun masrafı alınır ayrıca maddi tazminatta alırsın sigortadan. en önemlisi kusur oranları. onu belirtmemişsin.
Kusur oranları için mahkeme bilir kişi atayacakmış ama kusur büyük ihtimalle karşı tarafta ifadesinde hatalı olduğunu belirtmiş bir kaç emsal davaya bakmıştım tedavinin belgelemesi zorunlu olmadıgana kanaat belirtilmiş sanırım 3 aylık alamadığım maaşımıza alacakmışım ama manevi tazminat alabilirmiyim eğer onu bilemiyorum gerçekten ciddi anlamda tedavi giderim oldu
manevi kısmını avukatlar bilir. ben sigortacıyım olayın maddi boyutuna bakıyorum sadece. tedavi için yaptığın harcamaları faturalandırıp istersin. hastaneden geçmişe dönük fatura al. maaş vs zararlarınıda alabilirsin. maddi yönden kaybettiklerini alırsın yani. ayrıca sakatlığın sebebi ilede sakat oranına bağlı olarak sigortadan tazminat talep edebilirsin. fakat avukatlar bu tazminatı dava yolu ile almayı tercih ediyor genellikle. bu yöntem ise 2-4 yıl arası bir zamanda sonuçlanıyor adliyenin yoğunluğuna göre. benim tercihim anlaşma yoluna gitmek sigorta ile. 1 ay gibi bir sürede sonuçlanıyor. avukatına söyle bence, anlaşma yoluna git maddi durumun iyi değilse.
Teşekkür ederim Mehmet bey yarın avukatımla konuşayım Sigorta'nın uzun sürdüğünü bilmiyordum ama tutanak olmadıgı için mahkemeyi bekleyeceğiz genede mahkeme kararı ve raporlarla sigortayı bilgilendireceğiz sanırım