Cevap: İşten Ayrılamıyorum !!
11 ay çalışan biri için işten ayrılmadan 4 hafta önceden işverene bilgi vermek zorundasınız. Vermez iseniz bu süre kadar ihbar tazminatı ödemek zorunda kalabilirsiniz. İhbar öneli içersinde, günde en az 2 saat iş arama izni kullanma hakkınız var. İsterseniz bu izinleri birleştirip kullanabilirsiniz. İsterseniz işverene iş arama izni sürelerinin ihbar öneli süresinden düşülmesini talep edebilirsiniz.
İşten ayrılmayı gerektirecek İşkanununa göre Haklı yada geçerli sebepleriniz var ise,ihbar öneline uymak zorunda değilsiniz.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
11 ay çalışan biri için işten ayrılmadan 4 hafta önceden işverene bilgi vermek zorundasınız. Vermez iseniz bu süre kadar ihbar tazminatı ödemek zorunda kalabilirsiniz. İhbar öneli içersinde, günde en az 2 saat iş arama izni kullanma hakkınız var. İsterseniz bu izinleri birleştirip kullanabilirsiniz. İsterseniz işverene iş arama izni sürelerinin ihbar öneli süresinden düşülmesini talep edebilirsiniz.
İşten ayrılmayı gerektirecek İşkanununa göre Haklı yada geçerli sebepleriniz var ise,ihbar öneline uymak zorunda değilsiniz.
İs kanununa gore haklı yada gecerli sebepler nelerdir veya bu bilgilere nereden ulasabilirim.
Tesekkurler.
Google da İşçinin haklı nedenle fesih halleri yazarak arama yapar iseniz, Pek çok yazı makale ve yargı kararları bulabilirsiniz. 1 yılı doldurup ayrılırsanız hem izin parasına hakedersiniz. Ayrıca haklı yada geçerli nedenlerle fesih yaparsanız tazminat talep etme hakkınızda olur.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Google da İşçinin haklı nedenle fesih halleri yazarak arama yapar iseniz, Pek çok yazı makale ve yargı kararları bulabilirsiniz. 1 yılı doldurup ayrılırsanız hem izin parasına hakedersiniz. Ayrıca haklı yada geçerli nedenlerle fesih yaparsanız tazminat talep etme hakkınızda olur.
İzin parası demek ile yıllık iznimden bahsediyorsunuz sanırım. Aklıma takılan önemli bir soru da şu: 15 gunluk ihbar suresi boyunca bana vardiya yazabilirler mi? Örnegin 3 vardiyamız var sabah 8 aksam 5, aksam 5 gece 2 ve öglen 3 aksam 12 gibi vardiyalar var. 2 saatlik iş arama surem nasıl olacak bana zorluk cıkarmak ıcın beni aksam 5 gece 2 veya 3-12 vardiyasına yazabilirler mi?
İhbar süresi içinde iş sözleşmeniz aynen devam eder, işveren ve çalışanın yükümlülüklerinde bir eksilme olmaz.
Bu da, eğer siz ayrılma kararnızı vermeden önce dediğiniz gibi vardiyalı çalışansanız, ihbar süresi içinde de aynı şekilde çalışırsınız. İş arama izninizi , ayrılacağınızı bildirdiğiniz yazılı bildirimde toplu olarak xx tarihinden itibaren kullanacağınızı da belirtebilirsiniz.