Kiracı bildirim yapmadan evi boşalttı
Merhaba arkadaşlar,
5 Ağustos 2014 tarihinde evimi 1 kira depozito karşılığı olarak kiraya verdim.
Kiracı geçen ay kiramı 10 gün geciktirdi, ancak bu süreçte telefonunu değiştirmiş ve ne bana ne de emlakçıya haber vermiş. Güç bela eski işyerinden numarasını bularak ulaşabildim kendisine, ona rağmen bugün ödüyorum yarın ödüyorum diye beni oyaladı ( aynı şehirde değiliz, emlakçıya da haber vermeme gafletinde bulunmuştum )
Bu haftasonu aynı şehre geldiğimde emlakçı ile görüşme fırsatım oldu, durumu bildirdim. Emlakçı da yeni numarasından kiracıya ulaştı, o da başka bir arkadaşının eve geçebileceğini söyleyip kapattı. Şimdi evi boşaltmış, ancak beni aramadı bile.
Bunlar yetmezmiş gibi depozitosunu istiyor.
Sizce herhangi bir yaptırım hakkı var mıdır ?
Geçen ay kirayı ödemeyen, telini değiştirip haber vermeyen, üstelik evi boşaltan bir kiracıya depozitosu geri verilir mi ?
Şu an kış ortasında kiracı arıyor emlakçı ve bende başka şehirde kira ödediğim için inanılmaz sıkıntıdayım ( maaşım brüt olduğundan iyice kuşa da döndü zaten ) Dava açarsa ben de kalan ayları talep edebilir miym ? ( herhangi bir noter bildirimi de yok, sözleşme emlakçılarda ki standart sözleşme )
Teşekkürler.
Cevap: Kiracı bildirim yapmadan evi boşalttı
Herhangi bir bildirimi olmadığına göre siz ev yeniden kiraya verilinceye kadar her ay ihtar gönderip kirayı ödemesini talep edin. Depozito için de dava açsın, alabiliyorsa alsın. Evi yeniden kiraya verdiğiniz zaman da siz birikmiş kiralar için dava açabilirsiniz.
Cevap: Kiracı bildirim yapmadan evi boşalttı
Kiradan sorumluluk, kiralananın anahtarını yasal olarak kiralayanın kendisine veya yasal temsilcisine, ne şekilde teslim almışsa o şekilde teslim etmedikçe devam eder. kiracı kural olarak anahtar teslim tarihine kadar kira parasından sorumludur. Lehinize gözüken bu durumda bir avukata danışmanızda fayda var. Kiracınızın ödeme gücü varsa(düzgün bir işi vs.) belirttiğiniz miktarları tahsil etme şansınız yüksek.