EnginTarhan rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşıldığına göre henüz veraset ilamı çıkartmamışsınız.
Geçen süre içinde tahakkuk etmiş olan vergi ve cezalar size aittir, bunları ödeyeceksiniz. Ancak, henüz belediyeye başvurup kaydı üstünüze almadığınıza göre, sanki babanızın vergisini ödüyormuş gibi ortalığı bulandırmadan (vefattan bahsetmeden) bütün ödemelerinizi yapabileceğinizi düşünüyorum (ben öyle yapmıştım).
Bildiğim kadarıyla gecikmeniz için bir ceza ödersiniz, miktarını bilemem, çok da bir şey olmuyor diye duyup okuyorum. Siz yine de fazla uzatmadan ne ödenecekse ödeyin, malınızın mülkünüzün sahibi olun.
Elinizde tapu bulunması gerekmez, zaten tapudaki kayıtlar geçerlidir, tapu kağıdı sadece bir kağıttır. Veraset işlemlerinizi yaparken sizin adınıza yeni bir tapu düzenlenir.
İki günden fazla izin alamıyor olmanız devleti ilgilendirmez, siz de yıllık ücretli izniniz sırasında yaparsınız bu işlemleri. Ya da birisine vekalet verip yaptırabilirsiniz.
Son sorunuzun yanıtını alabileceğinizi zannetmiyorum. Her sene değişiyor, bulunulan şehre göre değişiyor, sizin durumunuza uyan tutarları ancak siz öğrenebilirsiniz.