selam öncelikle 2007 yılında evlendım ve 2 ay önce bosandım .bu evlılıgımız ıcınde bı ev aldık aldıgımız evın tapusu eşimin uzerıne mahkeme kararı ile ev benım adıma tescil edıldı .
şimdi yasaya gore eşimin evde payı var mı ??? teşekkurler ..
Printable View
selam öncelikle 2007 yılında evlendım ve 2 ay önce bosandım .bu evlılıgımız ıcınde bı ev aldık aldıgımız evın tapusu eşimin uzerıne mahkeme kararı ile ev benım adıma tescil edıldı .
şimdi yasaya gore eşimin evde payı var mı ??? teşekkurler ..
ayrıca bu varsa bu paydan vazgecme gıbı bı talep edılebılırmı ????
Herhalde elinizde bir tapu vardır. Ona bakın. Mal sahibi olarak kim görünüyor? Elinizde tapu yoksa bir an önce tapuya gidip gerekli işlemi yapın. Ayrıca tapu yoksa mahkeme ilamını okuyun. Orada ne diyor?
tapu ben de ama eşimin adına tapu benım adıma tescil edildı hala bunda eşimin payı var mı ??
kendi adına kayıtlı .... arderindeki taşınmazın ..... tarihinde davalı adına yapmayı kabul ettiğini davalıdan nafaka ile maddi-manevi tazminat talebi bulunmadığını eşyaların aralarında paylaşıldıgını gereken ortak mal varlıklarının bulunmadıgını ekli protokolün tasdikine karar verilmesini talep ettiği .beyanlarının imzası ile tasdik olundugu anlasılmıstır..
cevap vercek biri yok mu ????
Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyım ama emin değilim. Mahkeme kararıyla tescili kendi üzerinize aldıysanız zaten artık karınızın bu ev üzerindeki tapuya kaydının silinmiş yerine sizin adınıza bir kayıt yapılmış olması lazım. Yani evin sahibi artık siz oluyorsunuz bu durumda. Ama ev evlilik birliği içinde alınmış bu yüzden ev sizin üzerinize olsa bile eşiniz de talepte bulunabilir.