Ceza davaları sonrasında tazminat
Merhabalar
2012 mayıs ayında kuzenimle aramda husumet oluştu ardından babasının beni silahla tehditiyle devam etti şikayetim sonrasında evinde 3-4
adet ruhsatsız silah ve bıcak kurşun vs. bayağı kanuna aykırı ürünler bulundu.Fakat ben tehditi kanıtlayamadığımdan ve darp raporum hafif sıyrıklar olduğu yazdığından sadece silahlardan para cezası aldı serbest kaldı.
Süreç bundan sonra başladı ve beni sürekli taciz etmek için hakkımda hakaret ,tehdit ve buna benzer ithamlardan yaklaşık 8 adet dava açtı ailesini şahit gösterdi hatta arkadaşlarını yalancı şahit gösterdi fakat hepsini kaybetti ve kazandım.En son mahkemem bilişim sistemini bozma ve tehditten açtı tabi yine iftiraydı fakat bilirkişi raporunu verdiğinden yine haklı suçsuz olduğum ortaya çıktı.
Şimdi bu sureçte ilk önce işimden oldum ardından ticarete başladım ama bir süre sonra sürekli davalar açılmasından eşim ve benim psikolojimiz bozuldu ticarettede işlerimiz yolunda gitmedi.Ailece oldukca yıprandık .
Enson davamızda yeni sonuçlandı tüm bu açılanlardanda temiz çıktığım için maddi veya manevi tazminat hakkım doğarmı ? Şayet olursa alabileceğim tazminat tutarlar ortalamalarda nedir?
Cevap: Ceza davaları sonrasında tazminat
Bu anlattığınız olaylarla bağlantısını kanıtlayabileceğiniz bir maddi kaybınız varsa elbette maddi tazminat davası açabilirsiniz. Ayrıca manevi tazminat davasını her zaman açabilirsiniz. Tazminat tutarı uğradığınız maddi zarar + hakimin takdir edeceği mavi zarar kadar olacaktır.
Alıntı:
EnginTarhan rumuzlu üyeden alıntı
Bu anlattığınız olaylarla bağlantısını kanıtlayabileceğiniz bir maddi kaybınız varsa elbette maddi tazminat davası açabilirsiniz. Ayrıca manevi tazminat davasını her zaman açabilirsiniz. Tazminat tutarı uğradığınız maddi zarar + hakimin takdir edeceği mavi zarar kadar olacaktır.
Sn.Engin bey bu süreçte psikolojik olarak yıprandık işlerimize adepte olamadık ve şuan hacizli olan araçlarım mevcut ama bunları hakim karşısında o davalara nasıl bağlayabilirimki? ..
merhaba ben özel güvenlik görevlisi olarak çalısırken bazı şahıslar tarafından saldırıya ugradım sahıslardan şikayetçi oldum fakatt mahkeme aşamasında şikayetimden vazgeçtim konu kamu oldugu için şahıslar ceza aldılar şikaytten vazgeçtiğimden dolayı maddi menevi tazminat açma hakkım varmıdır
Merhaba ben polis memuru olarak görev yapmaktayım. bir suçtan ötürü savcılığa çıkarttığımız bir şüpheli savcılığın kabulünü beklerken huysuzlanmaya başladı ve bizim telkin ve sakinleştirme çabalarımıza bize hakaret küfür ve öldürmek sakat bırakmak tehditleriyle karşılık verdi. Biz de bu durumu cumhuriyet savcısının bilgisi dahilinde tutanağa bağladık şikayetçi olduk ve ifade verdik. Bu suçtan ötürü ceza davası açıldı ve şüpheliye birkaç suçtan (devlet memuruna hakaret, devlet memuruna tehdit, görevi yaptırmamak için direnme gibi) kısa süreli hapis cezaları verildi ve bu hapis cezaları para cezasına çevrildi. Bize edilen ve mahkemece sabit görülen küfür hakaret ve tehditlerden ötürü şahsa karşı manevi tazminat davası açabilir miyiz? Açarsak ne şekilde neticelenebilir? Şimdiden teşekkürler.