İki blok tek merkezi sistem
Merhaba ben mersin mezitlide 2 bloklu bir sitede ikamet ediyorum yalniz bizde soyle bir sorun var..a blok 8 katli herkat 2 daireli ve merkezi isitma sistem altyapisi var b blok ise 7 katli bireysel dogalgaz alt yapi sistemi var..a bloktaki merkezi sistemi devreye almamiz icin 10.000tl kadar masraf cikardi ilgili firma, bu masraf dairelere esit oranda bolusturuldu..ben dahil b blokta oturan 6 daire sahibi merkezi sistemden yararlanmadigimiz halde bu masrafa katilmamiz ne oranda dogru, sonucta ortak kullanim alani degil..vereceginiz bilgiler icin simdiden tesekkur ediyorum
Cevap: iki blok tek merkezi sistem
Ruhsat her iki blok ayrı ısınma sistemi olarakmı verilmiş. Yoksa siz bireysel sistem altyapısını kendi kafanıza göre mi değiştirdiniz? Yada bu şekilde alınmış bir kararmı var? Veya her iki bloğun yönetimi ayrı ayrımı. Bunları belirttirseniz daha net bir cevap verilebilir.
Giderlere katılacaksanız arsa payı oranında katılırsınız. Fakat ruhsat merkezi sistem ise Yakıt masraflarınada katılmanızda gerekebilir.
Oncelikle cevapladiginiz icin tesekkurler..mesajinizi gec gordum..yapi ruhsatina baktim b blok icin isinma tipi soba olarak gorunuyor..a blokta oturan arkadasin yapi ruhsatina baktik, ondada merkezi isitma gorunuyordu..iki blok icinde farkli isinma tipi gorunuyor bu durumda ortak giderlere katilmamiz gerekmiyor degilmi? Hocam..hatta bizim blogun altinda dairelere ayrilmis odunluk bile var..i
Yönetim planında başka bir hüküm yok ise Diğer bloğun yakıt sistemi ile ilgili masraflara katılmak zorunda değilsiniz. Diğer türlü sizin bloğada merkezi ısınma sistei döşettilip onunda masraflarını diğer bloğun karşılaması gerekirdi.:ok
çok yardımcı oldunuz..teşekkürler