Cevap: Nikahsız İlişkiden Çocuk
Geçmiş olsun ancak çocuğun senden olduğu kesinmi bu konuda emin olmalısın.. galiba sen evlenmeye yanaşmadın oda nafaka ile seni tehtit ediyor. herhangi bir iftirası yoksa maddi durumun varsa nafaka ödersin ama sana önerim o bayanla karşılıklı çatışmaya girmemeye uzlaşmaya çalış.
Alıntı:
nigxe rumuzlu üyeden alıntı
Geçmiş olsun ancak çocuğun senden olduğu kesinmi bu konuda emin olmalısın.. galiba sen evlenmeye yanaşmadın oda nafaka ile seni tehtit ediyor. herhangi bir iftirası yoksa maddi durumun varsa nafaka ödersin ama sana önerim o bayanla karşılıklı çatışmaya girmemeye uzlaşmaya çalış.
Aynen öyle kardeşim. İşlediğin günaha mı yanarsın başına gelene mi. O beni çok seviyo ve beni elde etmek için herşeyi yapar çocuğun benden olduğunun kesin kanaatindeyim. Ki bu babalık davası açılınca dna ile falan belli olacak. Acaba ne kadar nafaka öderim ne zamana kadar. Ne yapmam lazım nasıl hareket edeyim hiç bilmiyorum. Yardımcı olacak varsa şimdiden Allah razı olsun ellerinden öperim.
Sen suan cok karmasik duygular icindesin, Ani kararlar verme olgun dusunmeye calis, Eger gercekten cocugun babasi senin oldugun kesinse bana kalirsa o kadina ve cocuguna sahip cik.
hayat sandigimiz gibi sadece eglence mutluluktan ibaret degil.
baba olmak cok farkli bir duygu o cocuk dogunca sen cekip gidersen omrunun sonuna kadar vicdan azabi cekersin birazcik kalbin var ise eger. durumu senden cok daha kotu olan erkekler var evli kadinlardan cocugu olan adamlar var, sen daha sanslisin bu konuda cocugu kabullen en guzel cozum bu. ancak cocuk senden olmayabilir,o kadin dusuk yapabilir, daha bircok nedenlerde olusabilir... kadina guven ver ve zamani bekle duruma gore karar ver, girmissin bir isin icine oyle ha deyince cozulmez bu is sabirli ol...
Alıntı:
buracqqq rumuzlu üyeden alıntı
Aynen öyle kardeşim. İşlediğin günaha mı yanarsın başına gelene mi. O beni çok seviyo ve beni elde etmek için herşeyi yapar çocuğun benden olduğunun kesin kanaatindeyim. Ki bu babalık davası açılınca dna ile falan belli olacak. Acaba ne kadar nafaka öderim ne zamana kadar. Ne yapmam lazım nasıl hareket edeyim hiç bilmiyorum. Yardımcı olacak varsa şimdiden Allah razı olsun ellerinden öperim.
Siz vefat edinceye veya çocuğunuz reşit oluncaya veya eğitimi devam ettiği sürece, talep edilirse nafaka ödemek zorunda kalırsınız. Talep olursa ,ödemeniz gereken miktarı da çocuğun yaşı-sosyal çevresi- yaşam standartlarını değerlendirerek hakim karar verecektir.