Cevap: Hacizli Araç Hakkında;
Bildiğim kadarıyla yakalama emrini e-devlette göremiyorsunuz. İlgili icra müdürlüğüne gidip dosyaya bakmanız lazım. Yakalama istendiyse orada görürsünüz. Büyük olasılıkla istenmiştir de. Diğer taraftan, haciz bedeli az az da olsa sürekli artıyor, o borcun bir an önce ödenmesi lazım. Yoksa bir trafik kontrolüne girdiğinizde bir de bakmışsınız arabayı çekiciye yüklemiş götürüyorlar.
e devlet üzerinden bildiğim kadarıyla YAKALAMA (Y) olarak belirtiliyor. internet üzerinden gezinirken bir kişi ekran resmini paylaşmış o şekilde görmüştüm.
Haciz de dosya numarası da yakalama da e-devletten görünüyor.
Hatta kendi e-devlet şifrenizle girdiğinizde istediğiniz herhangibir aracın plakasını girerek yakalama ve haciz olup olmadığına bakabiliyorsunuz.
Alıntı:
brk_ync rumuzlu üyeden alıntı
e devlet üzerinden bildiğim kadarıyla YAKALAMA (Y) olarak belirtiliyor. internet üzerinden gezinirken bir kişi ekran resmini paylaşmış o şekilde görmüştüm.
peki sonuc olarak aracı bu durumda bağlama hakları varmı yksa yakalama emri çıktıktan sonramı bağlarlar ?
aracınızın üzerinde görmüş oldugunuz sadece haciz dir ama yakalama olsa idi yakalama da görukurdur örnek olarak yakalama cıkmış bir araç plakası vereyim ordan bakın sizede yakalama cıkmış olsa aynısı olurdu 34 nen 84 yani aracınızda haciz var ise trafık birşey yapamaz ama yakalama var ise adı üstünde trafik gördugunde cevirdiğinde yakalayııp yedi emin otoparkına çektirir
Alıntı:
tlgsoysal rumuzlu üyeden alıntı
aracınızın üzerinde görmüş oldugunuz sadece haciz dir ama yakalama olsa idi yakalama da görukurdur örnek olarak yakalama cıkmış bir araç plakası vereyim ordan bakın sizede yakalama cıkmış olsa aynısı olurdu 34 nen 84 yani aracınızda haciz var ise trafık birşey yapamaz ama yakalama var ise adı üstünde trafik gördugunde cevirdiğinde yakalayııp yedi emin otoparkına çektirir
anladım çok tşk ederim bilgi için.
- - - Updated - - -
peki e devlette arac sorgulamada belirtilen hak mahrumiyeti ne demek bilginiz varmı ?